Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Νέα/Ανακοινώσεις
« ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» από την «ΠΡΟΝΟΗ» E-mail

Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα : « ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» από την «ΠΡΟΝΟΗ»

 

Στο εργαστήρι , οι γονείς μαθαίνουν :

 

1.

 

Να εκφράζουν τους κοινούς φόβους, τις αγωνίες και τις ενοχές σχετικά με την επικοινωνία τους με τα παιδιά.

 

 

2.

 

Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους.

 

 

3.

 

Να μάθουν τα παιδιά τους να «στηρίζονται στα πόδια τους» ξεκινώντας από την ενίσχυση της δικής τους αυτοεκτίμησης.

 

 

4.

 

Να μάθουν να αναγνωρίζουν, να επεξεργάζονται και να επιτρέπουν να εκφράζονται συναισθήματα μέσα στην οικογένεια.

 

 

5.

 

Να μάθουν να θέτουν όρια και να επιλύουν συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.

 

 

6.

 

Να ευαισθητοποιηθούν για μύθους και αλήθειες που αφορούν τη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών και τα αίτια της εξάρτησης απ' αυτές.

 

 

7.

 

Να μάθουν τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας ώστε να αποτελέσει η οικογένεια πηγή ασφάλειας, αποδοχής, υποστήριξης και αγάπης για τα μέλη της.

Δηλώσεις συμμετοχής  στην φόρμα (την οποία αποστέλλετε με fax ή e-mail) ή στο τηλ. 210-8082673 καθημερινά 800-1500 , μέχρι 17/10/2016.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ -  ΈΝΑΡΞΗ :

  • 12 δίωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα 1030-1230 , Έναρξη Δευτέρα 24/10/2016,( Συντονίστρια Σεμιναρίου :  κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος – Σύμβουλος Ζεύγους.)
  • 12 δίωρες συναντήσεις κάθε Τετάρτη 1800-2000 , Έναρξη Τετάρτη 26/10/2016, ( Συντονίστρια Σεμιναρίου : κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος – Σύμβουλος Ζεύγους.)

 

 
30 ΕΦΗΒΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ» E-mail

 

 

Μέσα σε ένα κλίμα νεανικής ενέργειας, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το ¨3ο Εφηβικό Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων¨ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς,  το Σαββάτο 16/4/2016. Στο Φεστιβάλ έδωσαν δυναμικό παρόν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  από τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Κηφισιάς, αλλά και των γύρω περιοχών. Η πρωτοποριακή αυτή δράση του Κέντρου Πρόληψης ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» έδωσε την ευκαιρία στους εφήβους να κινητοποιηθούν, να προβληματιστούν, να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε μια δράση από τους νέους για τους νέους. Η επιτυχία του Φεστιβάλ έγκειται στην ενεργητική συμμετοχή των ίδιων των μαθητών, αφού για να οργανωθεί και υλοποιηθεί το Φεστιβάλ συνέβαλαν και συμμετείχαν διευθυντές σχολείων, καθηγητές - σύνδεσμοι του Φεστιβάλ, εκπρόσωποι των μελών των πενταμελών συμβουλίων των τάξεων, μαθητές δημιουργοί και μαθητές εθελοντές σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα, τους εκπαιδευόμενους φοιτητές και τους εθελοντές του  ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ».  Οι μαθητές έγιναν σύμμαχοι στο έργο της Πρόληψης και έδωσαν το δικό τους μήνυμα απέναντι στις εξαρτήσεις, την απάθεια και την αδράνεια μέσα από τις δημιουργίες τους, τις προληπτικές διαφημίσεις τους, την μουσική και την εθελοντική προσφορά τους, αποδεικνύοντας ότι είναι πράγματι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον, αρκεί να τους δώσουμε ένα βήμα έκφρασης!

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά: το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης με το σύνολο ακορντεόν του και η Μπάντα του Προγράμματος για εφήβους χρήστες «Στροφή-ΚΕΘΕΑ», γεφυρώνοντας με έναν συγκινητικό  τρόπο το έργο της πρόληψης με τα αποτελέσματα της Θεραπείας και της επανένταξης.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που συμμετείχαν με τις δημιουργίες τους , ήταν:

  • 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, 2Ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, 3Ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ & 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ

Τα βραβεία κέρδισαν για τις δημιουργίες τους στο Φεστιβάλ οι παρακάτω:

Α’  Βραβείο: 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΠΕΥΚΗΣ για το βίντεο με τίτλο : «ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ»

ΜΑΘΗΤΕΣ :  ΑΓΟΡΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ, ΓΚΡΙΤΖΑΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΥΡΤΩ, ΓΚΑΜΠΕΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΚΑΪΤΑΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΓΟΥΠΙΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΑΝΤΩΝΑΚΕΛΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΟΛΕΤΣΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ, ΚΟΛΕΣΤΟΥ ΑΝΝΑ ΑΡΕΤΗ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΜΑΡΙΑ

Β’ Βραβείο:  2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ για το βίντεο με τίτλο : «ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»

ΜΑΘΗΤΕΣ: ΤΣΙΛΙΜΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΑΛΙΛΑΪ ΙΛΝΤΑ, ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

Γ’ Βραβείο3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ για το εικαστικό έργο

ΜΑΘΗΤΡΙΑ:  ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Τις δημιουργίες των μαθητών που νίκησαν μπορείτε να τις δείτε στο facebook του ΚΠ«ΠΡΟΝΟΗ».

Οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από μια κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης :  τον Δήμαρχο Κηφισιάς κο Γιώργο Θωμάκο , τον κο Γιάννη Παντελεάκη, πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου Κηφισιάς , του επιστημονικού χώρου: την κα Αγγελική Τριανταφύλλου Πιτίδη, Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» και Αν. Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την κα Μαρία Κολλιοπούλου, Κοινωνιολόγο από τον τομέα Εφαρμογών Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, την κα Βάσω Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργό και Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης των εξαρτήσεων του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ», εξειδικευμένους επαγγελματίες :  τον κο Μάρκο Άρη, διαφημιστή από την εταιρεία «4WISEMONKEYS» , τον κο Γιαννόπουλο Νίκο , σκηνοθέτη από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ», ενώ δεν έλειψε ούτε εδώ, η νεανική εκπροσώπηση μέσω της παρουσίας της κας Σαλιάρη Μαρίτας, φοιτήτριας ψυχολογίας και νικήτριας του προηγουμένου Φεστιβάλ.

Στους νικητές  δόθηκαν δωροεπιταγές από το ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» και δωρεάν συνδρομές για ένα έτος  σε  πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες,  μια ευγενική προσφορά του ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του Δήμου Κηφισιάς, που ήταν συν-διοργανωτής στο Φεστιβάλ. Επιπλέον, οι δημιουργίες των μαθητών θα αξιοποιηθούν σαν μέρος των ενεργειών ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης  του Κέντρου Πρόληψης  «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς –ΟΚΑΝΑ.

 

 

Η κα Πιτίδη-Τριανταφύλλου Αγγελική, Πρόεδρος Δ.Σ του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» τα μέλη του Δ.Σ, καθώς και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας: η κ. Μακαρώνη Σωτηρία , Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ», Ψυχολόγος Υγείας MSc, η κ. Γιαννοπούλου Διονυσία, Κοινωνική Λειτουργός - Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη,  η κ. Αλεξάκη-Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης η κ. Αλεξάκη Βασιλική, Κοινωνική Λειτουργός- Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης θα ήθελαν να συγχαρούν ιδιαιτέρως τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ καθώς και τους γονείς , διότι με τις προσπάθειες όλων μαζί, η πρόληψη αλλά και η ίδια η ζωή προχωρά μπροστά!

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:

- Στο τηλ. : 2108082673

- Στο e-mail :   info@pronoi.org.gr

Στην ιστοσελίδα μας : www.pronoi.org.gr

 
3ο ΕΦΗΒΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ E-mail

Μαθητές δημιουργούν διαφημίσεις για την πρόληψη των εξαρτήσεων και περνούν τα δικά τους κοινωνικά μηνύματα στον Δήμο Κηφισιάς!

Στο Φεστιβάλ,  θα γίνει η προβολή των πρωτότυπων διαφημίσεων που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές για την πρόληψη των εξάρτησης

από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το διαδίκτυο σε συνομήλικους τους και παράλληλα  θα γίνει η επιλογή της καλύτερης.

Η νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί με ένα δώρο έκπληξη, ενώ η διαφήμιση θα προβληθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικής

ή και ευρύτερης εμβέλειας. Πρόκειται για μια διοργάνωση με ενεργητική  νεανική συμμετοχή σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και

υλοποίησης αφού συμμετείχαν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών, εκπρόσωποι των πενταμελών των σχολείων ,ενώ μαθητές-εθελοντές

θα συμβάλουν στην οργάνωση και υλοποίηση του φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από μουσική συναυλία από την Μπάντα Νέων του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ .Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις

16/04/2016,τις ώρες 18.00-21.00μμ , στο Δήμο Κηφισιάς (Δημαρχείο Κηφισιάς: Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου

¨Βασ. Γκατσόπουλος¨, Διονύσου & Μυρσίνης 2, Κηφισιά).

Για πληροφορίες : 210-8082673 e-mail: info@pronoi.org.gr

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  • 18.00 – 21.00 : Έκθεση Έργων – Δημιουργιών των Μαθητών
  • 18.00-18.30: Συνάντηση των μελών της κριτικής επιτροπής (Επισήμων) για την ανάδειξη της καλύτερης διαφήμισης.
  • 18.30 - 20.00 : Συναυλία από Μουσικά Συγκροτήματα Εφήβων &

την  Μπάντα νέων ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

  • 20.00 – 20. 30 :   -Ανακοίνωση Νικητήριας Διαφήμισης

-Χαιρετισμοί Επισήμων

  • 21.00 : Κλείσιμο Εκδήλωσης
 
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ E-mail

 

7ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ»

Τις ημέρες 19 και 20 Μαρτίου 2016 διεξήχθη το 7ο εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ». Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της ΠΡΟΝΟΗ με συντονίστρια την κυρία Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Κοινωνική Λειτουργό – Οικογενειακή Θεραπεύτρια, με τη βοήθεια της κυρίας Σοφίας Βάσου φοιτήτρια Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρχε επίσης μια ομάδα παρατηρητών που αποτελούνταν από τον κύριο Βασίλη Ξερνό φοιτητή Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, την Ελισάβετ Παππά φοιτήτρια Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και την Αλεξάνδρα Αβλάϊ φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας, η οποία είχε ως βασικό σκοπό την ανατροφοδότηση της διαδικασίας μετέπειτα. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 20 άτομα όλων των ηλικιών, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες ποικίλων ειδικοτήτων. Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου ήταν η προσέγγιση ατόμων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο της πρόληψης.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε αφορούσε την καθολική πρόληψη, το έργο του Κέντρου, το συμβόλαιο της ομάδας, δηλαδή τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν καθ’ όλη η διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο δημιουργήθηκε μέσω του βιωματικού εργαστηρίου «Ικανότητες και Αξίες». Οι εθελοντές έγραψαν :

«Μου άρεσε το ότι γνώρισα καινούριους ανθρώπους»

«Συνεχίστε να κάνετε το έργο σας με τον ίδιο τρόπο όπως τόσα χρόνια γιατί το κάνετε πολύ καλά»

«Η ενότητα της ομάδας και το δέσιμο που δημιουργήθηκε σ’ αυτό το τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης , ήταν υπέροχο το ότι αξιοποιήσαμε τόσο τη δημιουργικότητα μας για να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλο για κάποιο σκοπό»

«Μου άρεσε η οργάνωση , τα βιωματικά εργαστήρια και το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν πολύ ζεστό»

Χαιρετισμό προς την εκπαιδευόμενη ομάδα απεύθυναν η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κα. Αγγελική Τριανταφύλλου- Πιτίδη και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου κα. Σωτηρία Μακαρώνη.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL