Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Νέα/Ανακοινώσεις
BOYS&GIRLS PLUS E-mail

Ημερομηνία:  11/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ  ΟΥΣΙΩΝ  ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ: BOYS & GIRLS PLUS

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ υλοποίησε στις 06/11/2015 τον δεύτερο  κύκλο   του πιλοτικού επιμορφωτικού σεμιναρίου εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: BOYS&GIRLS PLUS.

Τι είναι το πρόγραμμα BOYS&GIRLS PLUS

Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus, που βασίζεται στην διαδικτυακή σειρά Boys and Girls,  είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων  ουσιών και των επιπτώσεων τους στον εφηβικό πληθυσμό. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 - 19 ετών, εντός και εκτός επίσημου σχολικού πλαισίου.

Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα τα νεαρά άτομα θα αναπτύξουν τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν την πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετήσουν μια ανεξάρτητη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να επιτύχουν έναν υγιή τρόπο ζωής, προστατεύοντας τους από τους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  οργανώθηκε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Φρυδά Ευαγγελία.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί  από τα παρακάτω σχολεία:

1ο ΓΕΛ Κηφισιάς, 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, 1Ο ΓΕΛ Χολαργού, 10ο ΕΠΑΛ Αθηνών, 1ο Γυμνάσιο Ψυχικού,  ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας, 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου και 5ο ΓΕΛ Ζωγράφου.

Το BOYS&GIRLS PLUS έχει την έγκριση του  Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν στην αξιολόγησή  τους  για το BOYS&GIRLS PLUS τα εξής:

ü  «Κατατοπιστικό και ελκυστικό πρόγραμμα για τους μαθητές»

ü  «Πραγματικά αποτελεσματικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση μακροπροθέσμων προβλημάτων συμπεριφορών υψηλού κινδύνου μαθητών στα σχολεία»

ü  «Δεν χάνεις τον χρόνο σου με την εφαρμογή  του συγκεκριμένου προγράμματος στους μαθητές»

ü  «Μπορεί το πρόγραμμα να ανταποκριθεί ρεαλιστικά στις ανάγκες τις καθημερινότητας των μαθητών», κ.α.

 

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα ακολουθήσουν δωρεάν ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κυρίες : Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγο Υγείας MSc, και Συντονίστρια του Προγράμματος για την Ελλάδα και  Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργό, Συ-συντονίστρια του Επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς και μέλος της ελληνικής ομάδας Boys & Girls Plus   ή εναλλακτικά να περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα http://boysandgirlsplus.eu/

 

 

 

 

 

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΣΤΗΝ 10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ- ΙΩΑΝΝΙΝΑ 15- 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 E-mail

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς  «ΠΡΟΝΟΗ» συμμετείχε στην  10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης  που πραγματοποιήθηκε 15- 18 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα και συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» και το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης Εξαρτήσεων που η «ΠΡΟΝΟΗ» είναι ενεργό μέλος από το 2002.

Σύσσωμη η Επιστημονική Ομάδα και 3μέλη της Ομάδας Εθελοντών παρουσίασαν  το έργο του Φορέα με ανακοινώσεις και βιωματικά εργαστήρια.  Η Σ. Μακαρώνη με προφορική ανακοίνωση παρουσίασε το Καινοτόμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών σε Εφήβους «Boys and Girls Plus», πιλοτική εφαρμογή στην Ελλάδα.

Η Δ. Γιαννοπούλου με βιωματικό εργαστήριο παρουσίασε το πρόγραμμα για γονείς «Επικοινωνία στα Ζευγάρια». Η Β. Αλεξάκη με βιωματικό εργαστήριο παρουσίασε το πρόγραμμα βραχείων παρεμβάσεων για μαθητές Β’βάθμιας «Πλοηγήσου με Ασφάλεια». Μεγάλη στιγμή τόσο για την ΠΡΟΝΟΗ όσο και για την Πανελλήνια Συνάντηση , ήταν όταν η Ε. Παπακώστα εθελόντρια παρουσίασε με προφορική ανακοίνωση το Πρόγραμμα Βραχείας Παρέμβασης για την ενημέρωση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας για μαθητές Δημοτικού «ΑΚΟΥΩ –ΒΛΕΠΩ – ΜΙΛΑΩ» και η Κ. Βελέντζα και Σ. Αληφαντή , με αναρτημένη ανακοίνωση έκαναν μια  «Ιστορική Αναδρομή για τα Κηφισοπαιχνιδίσματα».
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ με εκπρόσωπο την Α. Αλεξάκη – Αναστασοπούλου συμμετείχε στην Συντονιστική  και Επιστημονική Επιτροπή του Δικτύου για την οργάνωση της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης.

(Κ. Βελέντζα, Α. Αλεξάκη – Αναστασοπούλου, Ε. Παπακώστα, Σ. Μακαρώνη,

Β. Αλεξάκη, Δ. Γιανοπούλου, Σ. Αληφαντή)

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ E-mail

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ»  πρόκειται να πραγματοποιήσει φέτος επιμορφωτικό σεμινάριο στο προληπτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» που στηρίζεται στο Εκπαιδευτικό Υλικό για την πρόληψη του καπνίσματος που δημιουργήθηκε σε συνεργασία των Κέντρων Πρόληψης Ν. Θεσσαλονίκης.

Το εκπαιδευτικό υλικό «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» είναι ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.   Ο γενικός στόχος της παρέμβασης στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η εκπαίδευση τους σε ένα στοχευμένο πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος και η υποστήριξη τους στην εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας στο χώρο του σχολείου.

Το κάπνισμα αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο έλαβε διαστάσεις παγκόσμιας πανδημίας στη διάρκεια του 20ου αιώνα και θεωρείται ως υπ΄ αριθμόν ένα  προλήψιμος αιτιολογικός παράγοντας    νοσηρότητας και θνησιμότητας   παγκοσμίως.

Περιγραφή 1ου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ : «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ»

Το επιμορφωτικό σεμινάριο  «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» πρόκειται να υλοποιηθεί σε 2 μέρες:  Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 16 ωρών, κατά την διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί στους εκπαιδευτικούς με βιωματικό τρόπο το εγχειρίδιο μέσω της επεξεργασίας θεματικών ενοτήτων.

 

-Η κατανόηση της σημασίας της πρόληψης για την αποφυγή ή την καθυστέρηση έναρξης καπνίσματος.

-Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις εξαρτήσεις και η ανάδειξη του ρόλου τους στην πρόληψης των μαθητών.

- Η επιμόρφωση και η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στο υλικό πρόληψης καπνίσματος.

-Η παροχή γνώσεων και μεθοδολογίας αλλά και η πρακτική εξάσκηση στην υλοποίηση ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων πρόληψης στους μαθητές σχετικά με το κάπνισμα.

-Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και η διαμόρφωση μιας πολιτικής σχετικά με θέματα πρόληψης του καπνίσματος στο χώρο του σχολείου.

 

Οι ειδικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι:

Ημερομηνίες Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου:

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, 10:00-18:00

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015,   10:00-18:00

Δηλώσεις συμμετοχής: έως Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015.  (Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας)

Συντονίστρια του προγράμματος:

Κα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Αρχοντούλα

Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος

Αριθμός μελών : 15-18 άτομα.

Χώρος διεξαγωγής : Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», Δήλου 10,  Κηφισιά

Δήλωση συμμετοχών: στη φόρμα συμμετοχής ή τηλεφωνικώς στο Κέντρο Πρόληψης.

 
10 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ E-mail

Ιωάννινα 15-18/10/2015

Η Επιστημονική Ομάδα και οι εθελοντές του Κέντρου Πρόληψης "ΠΡΟΝΟΗ" θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους με ανακοινώσεις

και βιωματικά εργαστήρια.Καλή Επιτυχία!!!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL