Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Νέα/Ανακοινώσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση Εργασίας των Φορέων των Ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς E-mail

Κηφισιά 25/2/2016

 

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς & Λυκόβρυσης με τους φορείς: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ του Δήμου Κηφισιάς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο  Ν.Ερυθραίας και διοργανώθηκε από την Σχολική Σύμβουλο κ.  Βασιλική Κυριάκη. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος οι διευθυντές:

Άλντα Αλεξανδρή- 1ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Γιάννης Κοθώνας- 2ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Έφη Φαλιάγκα- 3ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Κώστας Γαλάνης- 4ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Ροδούλα Ζωσιμάδου- 5ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Νίκος Χριστοδούλου- 6ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Παναγιώτης Κορδονούρης -7ο Δημ . Σχ. Κηφισιάς

Στάθης Βιτωράτος - 8ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Γιάννης Μεριχωβίτης -1ο Δημ Σχ. Ν. Ερυθραίας

Ελένη Τσολακίδου- 2ο Δημ. Σχ. Ν. Ερυθραίας

Θάνος Ανδρώνης- 3ο Δημ. Σχ. Ν. Ερυθραίας

Ειρήνη Κατσαλή- Δημ. Σχ. Εκάλης:

Παντελής Νάσσης- 1ο Δημ Σχ. Λυκόβρυσης

Παντελής Τσιώτας - 2ο Δημ. Σχ. Λυκόβρυσης

Ευαγγελία Σιαφαρίκα- Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Π.Ε Β΄Αθήνας.

 

Η ενημέρωση έγινε από τις κ.κ  Σωτηρία Μακαρώνη,   Επιστημονικά Υπεύθυνη  του Κέντρου  Πρόληψης «Προνόη»,   Ψυχολόγο Υγείας MSc  και την Τώνια Βέργου, Ψυχολόγο, εκπρόσωπο της Κοινωνικής Μέριμνας,  οι οποίες παρουσίασαν αναλυτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δράσεις των φορέων τους και τους τρόπους με τους οποίους  μπορούν να υποστηρίξουν το εκπαιδευτικό έργο των σχολείων.

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη,  το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα ευχαριστούν θερμά τα σχολεία που συνεργάστηκαν και παραμένουν στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες , μπορείτε να απευθυνθείτε:

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: E-mail

Κηφισιά 10/2/2016

 

ΕΠΑΘΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΠΡΟΛΗΨΗΣ ¨ΠΡΟΝΟΗ¨

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς - ΟΚΑΝΑ,  συμμετείχε με  προφορική εισήγηση στις 09.02.2016, στην 3η Ημερίδα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης  της Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», στο πλαίσιο του προγράμματος «Αριάδνη» για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης στους μαθητές Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αγωγής Υγείας της  Β’  Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας.

Για την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη μεθοδολογία των παρεμβάσεων  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους μαθητές, το Κ.Π «Προνόη», τιμήθηκε με το Έπαθλο Καλύτερης Πρακτικής (Best Practice) από την Μονάδα Εφηβικής Υγείας, την ¨Ομπρέλα¨ (Διεπιστημονική Εταιρεία Ψυχολογικής Παρέμβασης) και  την eNACSO (European NGO Alliance for Child Safety Online).

Στις δίωρες  παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται ανά τμήμα στα σχολεία της Κηφισιάς, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν μέσα από μια συμμετοχική συνάντηση, με πολύ παιχνίδι και κινητοποίηση για ανάληψη ευθύνης, ενδεικτικά, για την παρακάτω θεματολογία: συμβόλαιο ομάδας - ανάγκη ύπαρξης κανόνων στις διαπροσωπικές σχέσεις, χαρακτηριστικά-περιγραφή φαινόμενου της εξάρτησης από το διαδίκτυο, αναγνώριση ατομικών χαρακτηριστικών υψηλού κινδύνου, κοινωνικοί & περιβαλλοντικοί παράγοντες, εφαρμογές υψηλού κινδύνου, διαφορές πραγματικότητας και εικονικής  πραγματικότητας, γνώσεις και στάσεις απέναντι στο cyberbullying, ασφάλεια στο διαδίκτυο, εξάσκηση στην επικοινωνία και στρατηγικές αντίστασης στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, κ.α.

Η εισήγηση παρουσιάστηκε από  την κ. Βασιλική  Αλεξάκη -  Κοινωνική Λειτουργό -  Ψυχοθεραπεύτρια , Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης  και υπεύθυνη για τις παρεμβάσεις  στους μαθητές του Γυμνασίου, σε συνεργασία με την  Επιστημονικά Υπεύθυνη  του Κέντρου  κ. Μακαρώνη Σωτηρία, Ψυχολόγο Υγείας MSc - Ψυχοθεραπεύτρια  και την κ.  Αρχοντούλα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό – Ψυχοθεραπεύτρια , Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης, αμφότερα υπεύθυνες για τις παρεμβάσεις στους μαθητές Δημοτικού.

Το Κ.Π ¨Προνόη¨ συνεργάζεται σταθερά από το 2012 με την της Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», στο πλαίσιο του προγράμματος ¨Αριάδνη¨ για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Συνολικά έχει απευθυνθεί σε παραπάνω από 2.500 μαθητές ανά  σχολικό τμήμα, 150 εκπαιδευτικούς και  1.000 γονείς σε ομιλίες στην κοινότητα για το συγκεκριμένο θέμα .

Η 9η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως « Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου»,  το δικό μας  μήνυμα με αφορμή τον εορτασμό  της 9ης είναι: "Το διαδίκτυο απλώνεται μπροστά μας με διαστημικούς ρυθμούς, διακινώντας μας παράλληλα συναισθήματα φόβου και ελπίδας, ας είμαστε όλοι ενημερωμένοι για να μην μείνουμε ούτε μόνο στον φόβο, αλλά και ούτε μόνο στην ελπίδα¨.

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη,  το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα ευχαριστούν θερμά τα σχολεία που συνεργάστηκαν   στην ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και παραμένουν στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ E-mail

 

7ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΩΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΟΚΑΝΑ

«ΠΡΟΝΟΗ»

Είναι γεγονός ότι οι  εθελοντές είναι μέρος της κοινότητας και αποτελούν ένα σημαντικό σύνδεσμο ανάμεσα στους πολίτες και τους επαγγελματίες σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.  Γι’ αυτό το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ», δημιούργησε ένα δίκτυο εθελοντών πρωτογενούς πρόληψης που λειτουργεί από το 2007 .

Το Δίκτυο Εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» , προάγει τη φιλοσοφία της πρόληψης, τις αρχές  της , τους σκοπούς της,  μέσα από ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν και  να συμμετέχουν στην πρόληψη, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο σπίτι, στη γειτονιά, στην τοπική κοινωνία.


Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι:


  1. Πρωτογενής Πρόληψη : αρχές, στόχοι, φιλοσοφία
  2. Έργο Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ»
  3. Συμβόλαιο Ομάδας
  4. Ορισμός της Εξάρτησης
  5. Αίτια της Εξάρτησης
  6. Εκπαιδευτικοί και Πρόληψη της Εξάρτησης
  7. Γονείς και Προαγωγή Ψυχοκοινωνικής Υγείας
  8. Κοινοτικές Δράσεις

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ», ΔΗΛΟΥ 10 – ΚΗΦΙΣΙΑ

 

ΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 19/3/2016 στις 10.00 – 15.00,

Κυριακή  20/3/2013 στις 10.00 – 15.00

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΤΗΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 στην φόρμα

 

*Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  καθημερινά  στο τηλ.2108082673

από τις 9.00 – 14.00 ,

e-mail: info@pronoi.org.gr ,www.pronoi.org.gr

κα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

ΘΑ ΔOΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

j0230931 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

7ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΩΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΟΚΑΝΑ

 
Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο: «Εκφοβισμός: γίνε η αρχή του τέλους» E-mail

 

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας προτίθεται να υλοποιήσει Βιωματικό σεμινάριο εγκεκριμένου προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Εκφοβισμός: γίνε η αρχή του τέλους» (αρ. πρωτ. ΥΠΠΕΘ Φ20.1/165087/Δ2/19-10-2015), σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολείων με προτεραιότητα στα  μέλη ΟΔΠ και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 16:00-20:00 στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ, Δήλου 10, Κηφισιά.

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι  να δώσει  στους εκπαιδευτικούς τεχνικές και εργαλεία για την εφαρμογή ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την πρόληψη του εκφοβισμού στο σχολείο. Το περιεχόμενο του βιωματικού σεμιναρίου βασίζεται στην μεθοδολογία του ομώνυμου προγράμματος που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ, σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Μέσω ενός συνδυασμού βιωματικών τεχνικών και θεωρητικών εισηγήσεων οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους  να κατανοήσουν με βιωματικό και ενεργητικό τρόπο το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, ώστε να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

 

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες. Σε περίπτωση μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το σεμινάριο θα επαναληφθεί σε νεώτερες ημερομηνίες. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα στον ενεργό σύνδεσμο :

 

http://agogiygeiasdidevath.blogspot.gr/2016/02/blog-post_71.html#links

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL