Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Νέα/Ανακοινώσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΣΤΗΝ 10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ- ΙΩΑΝΝΙΝΑ 15- 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 E-mail

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς  «ΠΡΟΝΟΗ» συμμετείχε στην  10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης  που πραγματοποιήθηκε 15- 18 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα και συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» και το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης Εξαρτήσεων που η «ΠΡΟΝΟΗ» είναι ενεργό μέλος από το 2002.

Σύσσωμη η Επιστημονική Ομάδα και 3μέλη της Ομάδας Εθελοντών παρουσίασαν  το έργο του Φορέα με ανακοινώσεις και βιωματικά εργαστήρια.  Η Σ. Μακαρώνη με προφορική ανακοίνωση παρουσίασε το Καινοτόμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών σε Εφήβους «Boys and Girls Plus», πιλοτική εφαρμογή στην Ελλάδα.

Η Δ. Γιαννοπούλου με βιωματικό εργαστήριο παρουσίασε το πρόγραμμα για γονείς «Επικοινωνία στα Ζευγάρια». Η Β. Αλεξάκη με βιωματικό εργαστήριο παρουσίασε το πρόγραμμα βραχείων παρεμβάσεων για μαθητές Β’βάθμιας «Πλοηγήσου με Ασφάλεια». Μεγάλη στιγμή τόσο για την ΠΡΟΝΟΗ όσο και για την Πανελλήνια Συνάντηση , ήταν όταν η Ε. Παπακώστα εθελόντρια παρουσίασε με προφορική ανακοίνωση το Πρόγραμμα Βραχείας Παρέμβασης για την ενημέρωση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας για μαθητές Δημοτικού «ΑΚΟΥΩ –ΒΛΕΠΩ – ΜΙΛΑΩ» και η Κ. Βελέντζα και Σ. Αληφαντή , με αναρτημένη ανακοίνωση έκαναν μια  «Ιστορική Αναδρομή για τα Κηφισοπαιχνιδίσματα».
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ με εκπρόσωπο την Α. Αλεξάκη – Αναστασοπούλου συμμετείχε στην Συντονιστική  και Επιστημονική Επιτροπή του Δικτύου για την οργάνωση της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης.

(Κ. Βελέντζα, Α. Αλεξάκη – Αναστασοπούλου, Ε. Παπακώστα, Σ. Μακαρώνη,

Β. Αλεξάκη, Δ. Γιανοπούλου, Σ. Αληφαντή)

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ E-mail

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ»  πρόκειται να πραγματοποιήσει φέτος επιμορφωτικό σεμινάριο στο προληπτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» που στηρίζεται στο Εκπαιδευτικό Υλικό για την πρόληψη του καπνίσματος που δημιουργήθηκε σε συνεργασία των Κέντρων Πρόληψης Ν. Θεσσαλονίκης.

Το εκπαιδευτικό υλικό «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» είναι ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.   Ο γενικός στόχος της παρέμβασης στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η εκπαίδευση τους σε ένα στοχευμένο πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος και η υποστήριξη τους στην εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας στο χώρο του σχολείου.

Το κάπνισμα αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο έλαβε διαστάσεις παγκόσμιας πανδημίας στη διάρκεια του 20ου αιώνα και θεωρείται ως υπ΄ αριθμόν ένα  προλήψιμος αιτιολογικός παράγοντας    νοσηρότητας και θνησιμότητας   παγκοσμίως.

Περιγραφή 1ου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ : «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ»

Το επιμορφωτικό σεμινάριο  «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» πρόκειται να υλοποιηθεί σε 2 μέρες:  Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 16 ωρών, κατά την διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί στους εκπαιδευτικούς με βιωματικό τρόπο το εγχειρίδιο μέσω της επεξεργασίας θεματικών ενοτήτων.

 

-Η κατανόηση της σημασίας της πρόληψης για την αποφυγή ή την καθυστέρηση έναρξης καπνίσματος.

-Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις εξαρτήσεις και η ανάδειξη του ρόλου τους στην πρόληψης των μαθητών.

- Η επιμόρφωση και η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στο υλικό πρόληψης καπνίσματος.

-Η παροχή γνώσεων και μεθοδολογίας αλλά και η πρακτική εξάσκηση στην υλοποίηση ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων πρόληψης στους μαθητές σχετικά με το κάπνισμα.

-Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και η διαμόρφωση μιας πολιτικής σχετικά με θέματα πρόληψης του καπνίσματος στο χώρο του σχολείου.

 

Οι ειδικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι:

Ημερομηνίες Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου:

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, 10:00-18:00

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015,   10:00-18:00

Δηλώσεις συμμετοχής: έως Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015.  (Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας)

Συντονίστρια του προγράμματος:

Κα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Αρχοντούλα

Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος

Αριθμός μελών : 15-18 άτομα.

Χώρος διεξαγωγής : Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», Δήλου 10,  Κηφισιά

Δήλωση συμμετοχών: στη φόρμα συμμετοχής ή τηλεφωνικώς στο Κέντρο Πρόληψης.

 
10 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ E-mail

Ιωάννινα 15-18/10/2015

Η Επιστημονική Ομάδα και οι εθελοντές του Κέντρου Πρόληψης "ΠΡΟΝΟΗ" θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους με ανακοινώσεις

και βιωματικά εργαστήρια.Καλή Επιτυχία!!!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

 
«Βάλε Στοπ στο Κάπνισμα!» E-mail

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                   

ΕΝΑΡΞΗ προγράμματος

«Βάλε Στοπ στο Κάπνισμα!»


ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ

Νέα απογευματινή Ομάδα-Νοέμβριος 2015

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς με μεγάλη χαρά διοργανώνει  ακόμη ένα ομαδικό πρόγραμμα του για όσους επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα  που μέσω ψυχολογικής υποστήριξης θα ενισχύει τους συμμετέχοντες στην απόφαση τους να διακόψουν το κάπνισμα και θα τους παρέχει την βοήθεια που χρειάζονται προκειμένου να διατηρήσουν την διακοπή καπνίσματος μακροπρόθεσμα.

Διάρκεια : Η  ομάδα υποστήριξης για την διακοπή του καπνίσματος έχει διάρκεια  9 δίωρες συναντήσεις. Πριν την έναρξη της ομάδας θα προηγηθεί μία ατομική συνάντηση με το κάθε μέλος και  την συντονίστρια της ομάδας, προκειμένου να γίνει λήψη ιστορικού και εκείνος/η  να ενημερωθεί αναλυτικότερα για τους σκοπούς και το πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.

Αριθμός μελών: Ο μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων που προβλέπεται για την ομάδα είναι  14  άτομα.  Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για αυτό δηλώστε άμεσα συμμετοχή!

Τόπος διεξαγωγής προγραμμάτων:  στον νέο  χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Δήλου 10, Κηφισιά

Έναρξη : Δευτέρα 9 Νοεβρίου 2015 και ώρα 18:00-20:00. Οι συναντήσεις της ομάδας  θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα  την παραπάνω ώρα.

Κόστος συμμετοχής στην ομάδα: Δωρεάν

Πληροφορίες-δήλωση συμμετοχών: Μέχρι τις  2 Nοεμβρίου 2015 Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» καθημερινά 8:30-15:30 στο 210.8082673 Δευτέρα-Τετάρτη  8:00-20:00 ή μέσω e-mail:info@pronoi.org.gr

Πληροφορίες  : Σωτηρία Μακαρώνη , Ψυχολόγος Υγείας MSc – Ψυχοθεραπεύτρια

Αν το έχετε ήδη αποφασίσει  ή ακόμα και αν απλά θέλετε να λάβετε πληροφόρηση για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε, εσείς ή κάποιος γνωστός σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL