Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Νέα/Ανακοινώσεις
ΑΙΤΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ E-mail

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 

 

Ονοματεπώνυμο:

 

 

Διεύθυνση:

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

 

Ηλικία παιδιών:

 

 

Εχετε παρακολουθήσει ξανά ομάδα γονέων στην Προνόη;

Όχι_________________________________________

Αν Ναιποιά ομάδα;______________________

e-mail:

Επαγγελματική ιδιότητα

Πηγή πληροφόρησης για την ομάδα:

Ημερομηνία:

 
Δωρεάν Εργαστήριο για γονείς μαθητών δημοτικού με θέμα : E-mail

Δωρεάν Εργαστήριο για γονείς  μαθητών δημοτικού με θέμα :

¨Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού-

Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού¨

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σε συνέχεια της  πολυετούς εμπειρίας μας και σεβόμενοι την ανάγκη των γονέων και κηδεμόνων για εξειδικευμένα εργαστήρια για την πρόληψη των εξαρτήσεων, την πρόληψη της κακοποίησης  και γενικότερα  την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε για πρώτη φορά, το  εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και αξιολογημένο για την αποτελεσματικότητά του   πρόγραμμα ¨Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού-Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού¨ των  ΚΕΘΕΑ, ΤACADE και Re-Solv.

Το ΚΕΘΕΑ, ο TACADE  και ο Re-Solv είναι  αναγνωρισμένοι  διεθνείς   συμβουλευτικοί οργανισμοί  που εργάζονται  για την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση , την αγωγή υγείας, την πρόληψη  και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Στο  Δωρεάν Εργαστήριο ¨Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού – Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού¨, θα έχουμε την δυνατότητα μέσα σε 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε την προσωπική μας  αυτοεκτίμηση ως γονείς / κηδεμόνες και στη συνέχεια να κτίσουμε και  αυτή των παιδιών μας.

Στόχος είναι να μας δοθεί η ευκαιρία ως γονείς / κηδεμόνες :

  • Να εξοικειωθούμε με την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση, καθώς και με των σημαντικότητα της αγωγής υγείας για την πρόληψη της κακοποίησης και την προαγωγή της προστασίας.
  • Να συνειδητοποιήσουμε τις διάφορες μορφές κακοποίησης, τη σημερινή κατάσταση και τα αποτελέσματά της στα παιδιά.
  • Να σκεφτούμε πιθανούς τρόπους πρόληψης ή να γνωρίσουμε συγκεκριμένες δεξιότητες προσέγγισης, όπως προτείνονται στο Εργαστήριο.
  • Να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι  ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην πρόληψη και να αξιοποιήσουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας.
  • Να βασιστούμε ο ένας στις δυνάμεις του άλλου και να αλληλοϋποστηριχθούμε
  • Να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία: Κέντρο Πρόληψης-Σπίτι-Σχολείο -Προάγοντας την Προστασία των Παιδιών.

Το Εργαστήριο  θα είναι βιωματικό, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι γονείς θα έχουμε  την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούμε προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους του σεμιναρίου.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας  στις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και θα έχουν τη δυνατότητα να  συμμετέχουν έως 20 μέλη.

Το Εργαστήριο θα υλοποιείται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ¨Προνόη¨, Δήλου 10, Κηφισιά,  πρωινές  ώρες και θα  ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 10.00-12.00π.μ και για κάθε εβδομάδα για 12 συναντήσεις, εκτός αργιών .

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το παραπάνω σεμινάριο υπάρχει και στη σχετική ανάρτηση για το σεμινάριο

"ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" , στην ιστοσελίδα μας.

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη υλοποίησης του Εργαστηρίου, κ. Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους , στο τηλ. 2108082673.

 
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: ¨Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ¨ E-mail

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ:

¨Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ¨

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ υλοποίησε στις 08/09/2016 το πρώτο βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο  Σύλλογο Εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Μέσω της διαδικασίας, επιτεύχθηκε  η εκπαίδευση όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, σε αξιολογημένες για την αποτελεσματικότητά τους μεθοδολογικές βιωματικές παρεμβάσεις για τους μαθητές.

Τα θέματα που επεξεργαστήκαμε  ήταν:

-θεωρητική προσέγγιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και της δυναμικής της ομάδας - τάξης

-πρακτικές αντιμετώπισης σε επίπεδο σχολείου και τάξης

-αποσαφήνιση των ρόλων: ¨θύτης¨, ¨θύμα ¨ και ¨παρατηρητή¨ και πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε

-ο ρόλος των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση της σκοπιμότητας συνεργασίας με έμπειρους ειδικός ψυχικής υγείας

- η αξιοποίηση επιστημονικά τεκμηριωμένων μεθοδολογικών παρεμβάσεων

Αμφίπλευρα, χαρήκαμε την υλοποίηση του σεμιναρίου στο χώρο του σχολείου, που οργανώθηκε για πρώτη φορά εκ μέρους μας, και επιπλέον δεσμευτήκαμε για την συνέχιση της πολυετούς συνεργασίας μας.

 

 

 

 

Συντονίστρια της επιμόρφωσης ήταν η κ. Βασιλική Αλεξάκη , Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Κ.Π ¨Προνόη¨.

Την επιμόρφωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ¨Προνόη¨, κ. Αγγελική Πιτίδη – Τριανταφύλλου, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής του Παν/μίου Αθηνών, η οποία συνεχάρη για το ειλικρινές και ακούραστο ενδιαφέρον τους για τους μαθητές τους ,τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Νικόλαο Κούκη , τους Υποδιευθυντές κ. Νικόλαο Φουντά και  κ.  Αγγελική Αγγέλη και όλο το Σύλλογο Εκπαιδευτικών.

Από την πολυετή εμπειρία μας στην υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής ομάδας, αναγνωρίζουμε ως πρότυπη και άξια μίμησης την πρακτική του έμψυχου δυναμικού του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Ευχόμαστε σε όλα τα σχολειά μας, στους μαθητές , στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να έχουν μια δημιουργική και καθημερινά χαρούμενη σχολική χρονιά.

 
« ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» από την «ΠΡΟΝΟΗ» E-mail

Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα : « ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» από την «ΠΡΟΝΟΗ»

 

Στο εργαστήρι , οι γονείς μαθαίνουν :

 

1.

 

Να εκφράζουν τους κοινούς φόβους, τις αγωνίες και τις ενοχές σχετικά με την επικοινωνία τους με τα παιδιά.

 

 

2.

 

Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους.

 

 

3.

 

Να μάθουν τα παιδιά τους να «στηρίζονται στα πόδια τους» ξεκινώντας από την ενίσχυση της δικής τους αυτοεκτίμησης.

 

 

4.

 

Να μάθουν να αναγνωρίζουν, να επεξεργάζονται και να επιτρέπουν να εκφράζονται συναισθήματα μέσα στην οικογένεια.

 

 

5.

 

Να μάθουν να θέτουν όρια και να επιλύουν συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.

 

 

6.

 

Να ευαισθητοποιηθούν για μύθους και αλήθειες που αφορούν τη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών και τα αίτια της εξάρτησης απ' αυτές.

 

 

7.

 

Να μάθουν τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας ώστε να αποτελέσει η οικογένεια πηγή ασφάλειας, αποδοχής, υποστήριξης και αγάπης για τα μέλη της.

Δηλώσεις συμμετοχής  στην φόρμα (την οποία αποστέλλετε με fax ή e-mail) ή στο τηλ. 210-8082673 καθημερινά 800-1500 , μέχρι 17/10/2016.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ -  ΈΝΑΡΞΗ :

  • 12 δίωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα 1030-1230 , Έναρξη Δευτέρα 24/10/2016,( Συντονίστρια Σεμιναρίου :  κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος – Σύμβουλος Ζεύγους.)
  • 12 δίωρες συναντήσεις κάθε Τετάρτη 1800-2000 , Έναρξη Τετάρτη 26/10/2016, ( Συντονίστρια Σεμιναρίου : κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος – Σύμβουλος Ζεύγους.)

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL