Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Νέα/Ανακοινώσεις
3ο ΕΦΗΒΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ E-mail

Μαθητές δημιουργούν διαφημίσεις για την πρόληψη των εξαρτήσεων και περνούν τα δικά τους κοινωνικά μηνύματα στον Δήμο Κηφισιάς!

Στο Φεστιβάλ,  θα γίνει η προβολή των πρωτότυπων διαφημίσεων που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές για την πρόληψη των εξάρτησης

από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το διαδίκτυο σε συνομήλικους τους και παράλληλα  θα γίνει η επιλογή της καλύτερης.

Η νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί με ένα δώρο έκπληξη, ενώ η διαφήμιση θα προβληθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικής

ή και ευρύτερης εμβέλειας. Πρόκειται για μια διοργάνωση με ενεργητική  νεανική συμμετοχή σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και

υλοποίησης αφού συμμετείχαν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών, εκπρόσωποι των πενταμελών των σχολείων ,ενώ μαθητές-εθελοντές

θα συμβάλουν στην οργάνωση και υλοποίηση του φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από μουσική συναυλία από την Μπάντα Νέων του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ .Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις

16/04/2016,τις ώρες 18.00-21.00μμ , στο Δήμο Κηφισιάς (Δημαρχείο Κηφισιάς: Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου

¨Βασ. Γκατσόπουλος¨, Διονύσου & Μυρσίνης 2, Κηφισιά).

Για πληροφορίες : 210-8082673 e-mail: info@pronoi.org.gr

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  • 18.00 – 21.00 : Έκθεση Έργων – Δημιουργιών των Μαθητών
  • 18.00-18.30: Συνάντηση των μελών της κριτικής επιτροπής (Επισήμων) για την ανάδειξη της καλύτερης διαφήμισης.
  • 18.30 - 20.00 : Συναυλία από Μουσικά Συγκροτήματα Εφήβων &

την  Μπάντα νέων ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

  • 20.00 – 20. 30 :   -Ανακοίνωση Νικητήριας Διαφήμισης

-Χαιρετισμοί Επισήμων

  • 21.00 : Κλείσιμο Εκδήλωσης
 
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ E-mail

 

7ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ»

Τις ημέρες 19 και 20 Μαρτίου 2016 διεξήχθη το 7ο εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ». Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της ΠΡΟΝΟΗ με συντονίστρια την κυρία Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Κοινωνική Λειτουργό – Οικογενειακή Θεραπεύτρια, με τη βοήθεια της κυρίας Σοφίας Βάσου φοιτήτρια Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρχε επίσης μια ομάδα παρατηρητών που αποτελούνταν από τον κύριο Βασίλη Ξερνό φοιτητή Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, την Ελισάβετ Παππά φοιτήτρια Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και την Αλεξάνδρα Αβλάϊ φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας, η οποία είχε ως βασικό σκοπό την ανατροφοδότηση της διαδικασίας μετέπειτα. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 20 άτομα όλων των ηλικιών, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες ποικίλων ειδικοτήτων. Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου ήταν η προσέγγιση ατόμων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο της πρόληψης.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε αφορούσε την καθολική πρόληψη, το έργο του Κέντρου, το συμβόλαιο της ομάδας, δηλαδή τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν καθ’ όλη η διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο δημιουργήθηκε μέσω του βιωματικού εργαστηρίου «Ικανότητες και Αξίες». Οι εθελοντές έγραψαν :

«Μου άρεσε το ότι γνώρισα καινούριους ανθρώπους»

«Συνεχίστε να κάνετε το έργο σας με τον ίδιο τρόπο όπως τόσα χρόνια γιατί το κάνετε πολύ καλά»

«Η ενότητα της ομάδας και το δέσιμο που δημιουργήθηκε σ’ αυτό το τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης , ήταν υπέροχο το ότι αξιοποιήσαμε τόσο τη δημιουργικότητα μας για να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλο για κάποιο σκοπό»

«Μου άρεσε η οργάνωση , τα βιωματικά εργαστήρια και το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν πολύ ζεστό»

Χαιρετισμό προς την εκπαιδευόμενη ομάδα απεύθυναν η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κα. Αγγελική Τριανταφύλλου- Πιτίδη και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου κα. Σωτηρία Μακαρώνη.

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ E-mail

Κηφισιά : 3/3/2016«ΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ»


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε Βιωματικό  Εργαστήριο για  την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία. Ο Τίτλος του ήταν: «Εκφοβισμός: Γίνε η αρχή του τέλους»!

Το Εργαστήριο διοργανώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2016 και είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν  20  εκπαιδευτικοί από όλα  τα σχολεία της περιοχής  μας.

Το παραπάνω Εργαστήριο  οργανώθηκε,  προκειμένου να ανταποκριθούμε  στο πάγιο αίτημα των  τελευταίων τριών ετών των σχολείων και του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του  σχολικού εκφοβισμού.

Στο Εργαστήριο οι συμμετέχοντες είχαν  την δυνατότητα  να ενημερωθούν με επιστημονική τεκμηρίωση  για :

  • Τις μορφές εκφοβισμού
  • Τις συνέπειες του εκφοβισμού σε θύτες, θύματα και παρατηρητές
  • Τους παράγοντες κινδύνου και προστασίας του  εκφοβισμού στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινότητα
  • Οδηγίες αντιμετώπισης για εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές , κ.α

 

Σε όλους τους επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς διανεμήθηκε υλικό και μεθοδολογία, προκειμένου να μπορούν να τα αξιοποιήσουν άμεσα στους μαθητές τους.

 

Το εργαστήριο συντονίστηκε από  την κ.  Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγο Υγείας MSc - Ψυχοθεραπεύτρια , Επιστημονικά Υπεύθυνη  του Κέντρου   και  την    κ. Βασιλική  Αλεξάκη -  Κοινωνική Λειτουργό - Ψυχοθεραπεύτρια , Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης  του Κέντρου, ενώ την ευθύνη της οργάνωσής του, την είχε η κ. Ευαγγελία Φρυδά, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας.

 

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη,  το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα ευχαριστούν θερμά  όλους τους εκπαιδευτικούς που διέθεσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για την επιμόρφωση και παραμένουν στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:

 
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" E-mail

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL