Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Νέα/Ανακοινώσεις
«ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» E-mail

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ :

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Αθήνας οργάνωσε διήμερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» που υλοποιήθηκε από τις 14 έως τις 15 Νοεμβρίου 2015 στο χώρο της ΠΡΟΝΟΗ, διάρκειας 16 ωρών.

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα, όπως:

-Η κατανόηση της σημασίας της πρόληψης για την αποφυγή ή την καθυστέρηση έναρξης καπνίσματος.

-Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις εξαρτήσεις και η ανάδειξη του ρόλου τους στην πρόληψη των μαθητών.

- Η επιμόρφωση και η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στο υλικό πρόληψης καπνίσματος.

-Η παροχή γνώσεων και μεθοδολογίας αλλά και η πρακτική εξάσκηση στην υλοποίηση ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων πρόληψης στους μαθητές σχετικά με το κάπνισμα.

-Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και η διαμόρφωση μιας πολιτικής σχετικά με θέματα πρόληψης του καπνίσματος στο χώρο του σχολείου.

Το εκπαιδευτικό υλικό «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» είναι ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.   Ο γενικός στόχος της παρέμβασης στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η επιμόρφωση τους σε ένα στοχευμένο πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος και η υποστήριξη τους στην εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας στο χώρο του σχολείου.

Το κάπνισμα αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο έλαβε διαστάσεις παγκόσμιας πανδημίας στη διάρκεια του 20ου αιώνα και θεωρείται ως ο υπ΄ αριθμόν ένα  αιτιολογικός παράγοντας   πρόληψης  νοσηρότητας και θνησιμότητας   παγκοσμίως.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 12 εκπαιδευτικοί από σχολεία κυρίως του Δήμου Κηφισιάς  και των Μελισσίων αλλά και από το Διαπολιτισμικό , την Ελευσίνα και τον Άγιο Δημήτριο.     Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδα στήριξης εκπαιδευτικών, για την εφαρμογή του προγράμματος , η οποία θα πραγματοποιείται κάθε 15 μέρες στο χώρο του Κέντρου μας.

Το κλίμα που δημιουργήθηκε από το σεμινάριο ήταν ιδιαίτερα ζεστό και ανέδειξε την ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία.

Την ευθύνη του συντονισμού και της υλοποίησης της επιμόρφωσης είχε η    κα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργός -Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος.

Χαιρετισμό και ανοικτή πρόσκληση στήριξης στο έργο των εκπαιδευτικών απηύθυναν:

  • Η κα Τριανταφύλλου – Πιτίδη Αγγελική, Πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Π. ¨ΠΡΟΝΟΗ¨
  • Η κυρία Σιαφαρίκα Ευαγγελία Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπ. Παιδείας.
  • Η κα Μακαρώνη Σωτηρία, Επιστημονικά Υπεύθυνη  του Κ.Π. «ΠΡΟΝΟΗ»

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά στο τηλ: 2108082673, ή μέσω email στο info@pronoi.org.gr.

Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε για το Κέντρο μας μέσω της Ιστοσελίδας  www.pronoi.org.gr.

 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» E-mail

ΕΓΚΑΙΝΙΑ του  Κέντρου Πρόληψης  «ΠΡΟΝΟΗ»

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην τέλεση των εγκαινίων του νέου χώρου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής  της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς στην οδό Δήλου 10, στα Αλώνια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κος Γεώργιος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κος Ευάγγελος Καφετζόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» και Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,  κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, μέλη του ΔΣ του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ», δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά, φίλοι & συνεργάτες του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» καθώς και εργαζόμενοι &  δημότες του Δήμου Κηφισιάς.  Τόσο ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ όσο και ο Δήμαρχος Κηφισιάς δήλωσαν πολύ εντυπωσιασμένοι από το ξεχωριστό έργο του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» και από το πολύ ζωντανό και δραστήριο δίκτυο των εθελοντών. Και οι δυο δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν  την υποστήριξή τους και την συνεργασία τους.

Η Πρόεδρος Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, αναφέρθηκε στην σταθερή και ανοδική πορεία της «ΠΡΟΝΟΗ» από το 2002, που ιδρύθηκε από την αείμνηστη Μαίρη Κερασιώτη. Η αναγνώριση και καταξίωση της «ΠΡΟΝΟΗ» στην κοινωνία της Κηφισιάς οφείλεται, τόνισε η Πρόεδρος, τόσο στα άρτια εκπαιδευμένα αλλά και χαρισματικά επιστημονικά στελέχη της όσο και στην αμέριστη και ανιδιοτελή στήριξη, με κάθε τρόπο, της Προέδρου με τα εκάστοτε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και την υποστήριξη της εκάστοτε Δημοτικής αρχής.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν εκπρόσωποι των ομάδων γονέων, εκπαιδευτικών και εθελοντών μίλησαν για την πολύ εποικοδομητική εμπειρία τους από την συμμετοχή τους στις ομάδες της «ΠΡΟΝΟΗ». Ο πλούσιος μπουφές ήταν μια ευγενική προσφορά των εθελοντών της «ΠΡΟΝΟΗ», οι οποίοι με μεράκι και κέφι ετοίμασαν χειροποίητα φαγητά και γλυκίσματα.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» κα. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη,  το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες στις δράσεις του Κέντρου και παραμένουν στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ: 2108082673, email: info@pronoi.org.gr, website: www.pronoi.org.gr

 

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥ E-mail

 

 
BOYS&GIRLS PLUS E-mail

Ημερομηνία:  11/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ  ΟΥΣΙΩΝ  ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ: BOYS & GIRLS PLUS

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ υλοποίησε στις 06/11/2015 τον δεύτερο  κύκλο   του πιλοτικού επιμορφωτικού σεμιναρίου εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: BOYS&GIRLS PLUS.

Τι είναι το πρόγραμμα BOYS&GIRLS PLUS

Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus, που βασίζεται στην διαδικτυακή σειρά Boys and Girls,  είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων  ουσιών και των επιπτώσεων τους στον εφηβικό πληθυσμό. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 - 19 ετών, εντός και εκτός επίσημου σχολικού πλαισίου.

Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα τα νεαρά άτομα θα αναπτύξουν τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν την πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετήσουν μια ανεξάρτητη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να επιτύχουν έναν υγιή τρόπο ζωής, προστατεύοντας τους από τους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  οργανώθηκε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Φρυδά Ευαγγελία.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί  από τα παρακάτω σχολεία:

1ο ΓΕΛ Κηφισιάς, 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, 1Ο ΓΕΛ Χολαργού, 10ο ΕΠΑΛ Αθηνών, 1ο Γυμνάσιο Ψυχικού,  ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας, 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου και 5ο ΓΕΛ Ζωγράφου.

Το BOYS&GIRLS PLUS έχει την έγκριση του  Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν στην αξιολόγησή  τους  για το BOYS&GIRLS PLUS τα εξής:

ü  «Κατατοπιστικό και ελκυστικό πρόγραμμα για τους μαθητές»

ü  «Πραγματικά αποτελεσματικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση μακροπροθέσμων προβλημάτων συμπεριφορών υψηλού κινδύνου μαθητών στα σχολεία»

ü  «Δεν χάνεις τον χρόνο σου με την εφαρμογή  του συγκεκριμένου προγράμματος στους μαθητές»

ü  «Μπορεί το πρόγραμμα να ανταποκριθεί ρεαλιστικά στις ανάγκες τις καθημερινότητας των μαθητών», κ.α.

 

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα ακολουθήσουν δωρεάν ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κυρίες : Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγο Υγείας MSc, και Συντονίστρια του Προγράμματος για την Ελλάδα και  Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργό, Συ-συντονίστρια του Επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς και μέλος της ελληνικής ομάδας Boys & Girls Plus   ή εναλλακτικά να περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα http://boysandgirlsplus.eu/

 

 

 

 

 

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL