Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Νέα/Ανακοινώσεις
Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών 2011 E-mail

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ»


Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011 , το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «ΠΡΟΝΟΗ», πραγματοποίησε κοινοτική δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών στο Ζηρίνειο Γυμναστήριο Κηφισιάς , σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Κηφισιάς.

Το δίκτυο εθελοντών της «ΠΡΟΝΟΗ» σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα διένειμε ενημερωτικό υλικό για τα προγράμματα και τις ομάδες που υλοποιεί η «ΠΡΟΝΟΗ» στους γονείς που τα παιδιά τους συμμετείχαν στο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ».

Παράλληλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την «ΠΡΟΛΗΨΗ» διαβάζοντας μηνύματα των παιδιών για την υγεία μαζί με τους εθελοντές όπως: «Πρόληψη είναι να μαθαίνεις πράγματα για το τσιγάρο και το ποτό…..» «Πρόληψη είναι να δουλεύεις ομαδικά, χωρίς ειρωνείες και τσακωμούς….» «Πρόληψη είναι να μαθαίνεις πράγματα για τη ζωή…» «Πρόληψη είναι να δουλεύεις οργανωμένα….» «Πρόληψη είναι να κατανοείς τα προβλήματα που δημιουργούν οι εξαρτησιογόνες ουσίες….». Φεύγοντας τα παιδιά έπαιρναν μαζί τους ένα μπαλόνι της «ΠΡΟΝΟΗ» μαζί με ευχές για ένα Καλό και Ξεκούραστο Καλοκαίρι!!!!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη της ομάδας εθελοντών , η κ. Αλεξάκη- Αναστασοπούλου Αρχοντούλα -Κοινωνική Λειτουργό –Στέλεχος Πρόληψης.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Κ.Π. «Προνόη»

Αγγελική Τριαντάφυλλου-Πιτίδη
Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

 
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ E-mail

ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι του Δήμου Κηφισιάς,

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς με μεγάλη χαρά ξεκινά το νέο ομαδικό πρόγραμμα του για όσους εργαζόμενους του Δήμου Κηφισιάς  επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα  που μέσω ψυχολογικής υποστήριξης θα ενισχύει τους συμμετέχοντες στην απόφαση τους να διακόψουν το κάπνισμα και θα τους παρέχει την βοήθεια που χρειάζονται προκειμένου να διατηρήσουν την διακοπή καπνίσματος μακροπρόθεσμα.

Διάρκεια :  Η  ομάδα υποστήριξης για την διακοπή του καπνίσματος έχει διάρκεια 8  δίωρες συναντήσεις. Πριν την έναρξη της ομάδας για όποιον επιθυμεί μπορεί να προηγηθεί μία σύντομη ατομική συνάντηση με την συντονίστρια της ομάδας, προκειμένου εκείνος να ενημερωθεί αναλυτικότερα για τους σκοπούς και το πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.                              

Αριθμός μελών:  Ο μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων που προβλέπεται για την ομάδα είναι  16 άτομα.                                     

Τόπος διεξαγωγής προγραμμάτων:  στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Πάρου 2 & Χρήστου Λαδά                                                 

Έναρξη : Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 και ώρα 18:30-20:30. Οι συναντήσεις της ομάδας  θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα την παραπάνω ώρα.                    

Κόστος συμμετοχής στην ομάδα: Δωρεάν                    

Πληροφορίες-δήλωση συμμετοχών: Μέχρι τις 13 Μαΐου 2011 Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» καθημερινά 8:00-14:30 στο 210.8082673 Δευτέρα-Τετάρτη  8:00-20:30

Συντονίστρια : Σωτηρία Μακαρώνη , Ψυχολόγος Υγείας MSc - Ψυχοθεραπεύτρια

Αν το έχετε ήδη αποφασίσει  ή ακόμα και αν απλά θέλετε να λάβετε πληροφόρηση για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε, εσείς ή κάποιος γνωστός σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 
ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ 2 ΛΥΚΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ E-mail

Κηφισιά: 03.03.2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ:

«ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ»

ΣΤΟ 2Ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 

Το 2ωρο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Είμαι και εγώ στην Πρόληψη»  που απευθύνεται σε μαθητές Β/βάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στις 3/3/2011. Υλοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, μετά από αίτημα και τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του Σχολείου.

Κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή του 2ου Λυκείου Κηφισιάς, κ. Μανουσόπουλου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στα Β1 και Β2 τμήματα της δεύτερης τάξης του Λυκείου. Τη παρέμβαση συντόνισαν οι εκπαιδευόμενες Κοινωνικοί Λειτουργοί Κυρτσοκώστα Ροζαλία και Νταβαναγγέλη Αναστασία.

Το περιεχόμενο των παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν είχαν στόχο:

1.  Να κατανοήσουν οι μαθητές την έννοια της εξάρτησης καθώς και τις συνέπειες της χρήσης τσιγάρου-αλκοόλ-ναρκωτικά-διαδίκτυο.

2.  Να μάθουν οι μαθητές τις δεξιότητες που χρειάζονται για να αντισταθούν σε κάθε είδους εξαρτήσεις.

3.  Να πληροφορηθούν για τους μύθους που υπάρχουν γύρω από τις εξαρτήσεις.

Μετά το τέλος των παρεμβάσεων, προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

Α. οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του προγράμματος που υλοποιήθηκε και συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης.

Β. είχαν την ανάγκη για έγκυρη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τους μύθους γύρω από τις ουσίες

Γ. συμμετείχαν στη διεξαγωγή της παρέμβασης με ιδιαίτερη ωριμότητα και ησυχία

Δ. είχαν γόνιμες απορίες γύρω από την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών

Ε. εξέφρασαν έντονα την επιθυμία τους να μην ολοκληρωθεί τόσο σύντομα η παρέμβαση και με αγωνία είπαν πως θέλουν να ενημερώνονται συχνότερα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Διευθυντή του σχολείο κ. Μανουσόπουλο, τους εκπαιδευτικούς που παραχώρησαν τις ώρες τους και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, στο οποίο  συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον,  βοηθώντας στην επιτυχή διεξαγωγή της παρέμβασης.

Τέλος θα ήταν παράλειψη μας να μην αναφερθούμε στην Πρόεδρο του Κ.Π. κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη και στα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας, τα οποία βρίσκονται πάντα στη διάθεση σας. Συγκεκριμένα την κ. Γιαννοπούλου Διονυσία – Επιστημονικά Υπεύθυνη, την κ. Αλεξάκη Βασιλική – Κοινωνική Λειτουργό, την κ. Αλεξάκη–Αναστασοπούλου Αρχοντούλα – Κοινωνική Λειτουργό και την κ. Μακαρώνη Σωτηρία – Ψυχολόγο Υγείας MSc. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:

 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2011 E-mail

Παγκόσμια Ημέρα για το Ασφαλές Διαδίκτυο

8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

 

Το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ στο πλευρό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ως πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011.

 
   H Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 θα εορταστεί φέτος στις 8 Φεβρουαρίου,
σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο, από την Βραζιλία μέχρι την  Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Κένυα. Φέτος, το Πανευρωπαϊκό  Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Insafe προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις «εικονικές ζωές» τους και να ανακαλύψουν πώς ο αληθινός εαυτός τους βιώνει την εικονική εμπειρία.
    Στη σημερινή εποχή, παιδιά και νέοι ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής τους σε διαδικτυακές δραστηριότητες που εκτείνονται από τα online παιγνίδια έως τη κοινωνική δικτύωση. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπόληψη και την υγεία τους. Έτσι λοιπόν, ο φετινός εορτασμός επικεντρώνεται γύρω από το εξής σύνθημα: «Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου.
Σεβάσου την ζωή των άλλων.» («It's more than a game, it's your life!»)

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο  Δεκάλογος για ασφαλή κοινωνική δικτύωση περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Πριν εγγραφούμε, διαβάζουμε τη πολιτική απορρήτου(privacy) και του όρους (terms). Αν δε ο ιστοχώρος ενημερώνει ότι αφορά χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας από τη δική μας, δεν κάνουμε εγγραφή.

2. Κρατάμε κρυφό τον κωδικό πρόσβασης στο προφίλ μας.

3. Περιορίζουμε την πρόσβαση στο προφίλ μας.

4. Δεν ανεβάζουμε στο προφίλ μας φωτογραφίες όπου φαίνεται καθαρά η τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε.

5. Αν δεχθούμε ένα προσβλητικό ή ανεπιθύμητο μήνυμα, το καταγγέλλουμε στη διεύθυνση που μας παρέχει ο ιστοχώρος, π.χ. μέσω του Κέντρου Βοηθείας του «Help Center».

6. Δεν ανεβάζουμε στοιχεία που θα μας έφερναν σε δύσκολη θέση.

7. Ακόμα και όταν διαγράψουμε το προφίλ σας πολλές πληροφορίες δεν αφαιρούνται και ενδέχεται να τις βρούμε και αλλού στο Διαδίκτυο.

8. Οι εφαρμογές (παιχνίδια, κουίζ, κ.λπ.) δεν υπόκεινται πάντα στην πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας και επομένως μπορούν να διαχειριστούν τα προσωπικά μας δεδομένα διαφορετικά.

9. Είμαστε επιφυλακτικοί με τους εικονικούς φίλους καθώς στους εικονικούς κόσμους είναι εύκολο να δημιουργήσει κανείς μια «ψεύτικη ταυτότητα» και να παραπλανήσει άλλους χρήστες.

10. Από τη στιγμή που δημιουργούμε το εικονικό μας προφίλ θα πρέπει να πάμε στο μενού των ρυθμίσεων απορρήτου για τη διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων (συνηθέστερα θα το βρούμε στα αγγλικά ως privacy settings) και να αλλάξουμε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Στο μενού αυτό μπορούμε, μεταξύ άλλων, και ανάλογα με τον ιστοχώρο:

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL