Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Νέα/Ανακοινώσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ E-mail

Πρόσφατα ολοκληρώσαμε ένα κύκλο παρεμβάσεων για τους μαθητές της Β΄ και Γ ΄ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Οι παρεμβάσεις πρόεκυψαν , κατόπιν αποδοχής της πρόσκλησης μας από την διευθύντρια του σχολείου , κα Χοπτήρη Ευλαμπία, καθώς και από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών , στα πλαίσια των προληπτικών προγραμμάτων για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , όπου δραστηριοποιείται το Κέντρο μας , τα τελευταία 10 έτη.

Ειδικότερα στους μαθητές εφαρμόστηκε ,το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας   ,3 ½ ωρο πρόγραμμα  Αγωγής Υγείας με τίτλο: «ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ», το οποίο και  υλοποιείται  σε συνεργασία με  το Γραφείο Αγωγής Υγείας  της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας ,  κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών μετά από αίτημα και τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του σχολείου.

Μέσω της παρέμβασής μας οι μαθητές είχαν την δυνατότητα:

  • Να κατανοήσουν την έννοια της εξάρτησης καθώς και τις συνέπειες της χρήσης  τσιγάρου- αλκοόλ- ναρκωτικών- διαδικτύου
  • Να κατανοήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάποιος προβαίνει στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και συμπεριφορών .
  • Να κατανοήσουν πόσο μας επηρεάζει η διαφήμιση και να μάθουν να ανακαλύπτουν τα μηνύματά της αναπτύσσοντας  ικανότητα κρίσης των διαφημίσεων.
  • Να ανακαλύψουν  εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης μιας δυσκολίας.
  • Να μάθουν τρόπους να εκφράζουν και να υπερασπίζονται την άποψή τους και κυρίως να κατανοήσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως μέλη μιας ομάδας- σχολικής κοινότητας κ.τ.λ..
  • Να γνωρίσουν το χώρο του Κ.Π. Προνόη για καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία .

 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των παρεμβάσεων μας στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την διεύθυνση του σχολείου, το σύλλογο εκπαιδευτικών, καθώς και τους ίδιους τους μαθητές , που με ενεργή συμμετοχή , ανταποκρίθηκαν στην εκκίνηση της συνεργασίας  μας για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

 

Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή  τους και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε   με την υπεύθυνη  υλοποίησης του Προγράμματος  κ. Αλεξάκη Βασιλική  , Κοινωνική Λειτουργό –Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης ,στο τηλ. 2108082673 .

Με εκτίμηση, η  Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Αγγελική Τριανταφύλλου- Πιτίδη

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:

 
ΕΦΗΒΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ 2012 E-mail

εφηβικό φεστιβάλ διαφήμισης 2012

 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» E-mail

Μία καινούρια και πολύ ξεχωριστή συνεργασία ξεκίνησε με το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ν. Ηρακλείου Αττικής. Μία Ομάδα επικοινωνίας εφήβων που με αίτημα των ιδίων των παιδιών επισκέπτονται κάθε Παρασκευή για δύο ώρες την «ΠΡΟΝΟΗ», σε οκτώ συναντήσεις, και συζητούν για θέματα εξάρτησης, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, φιλίας, επικοινωνίας, εφηβείας.

 

Η επαφή μαζί τους είναι συγκινητική! Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 ανταλλάξαμε Χριστουγεννιάτικες ευχές και με εντυπωσίασε ο ενθουσιασμός και η αγάπη τους για την «ΠΡΟΝΟΗ». Παρά τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αντιλαμβάνονται τα μηνύματα της πρόληψης, τη σπουδαιότητα της αγάπης και τη δύναμη της προσπάθειας.

 

Άξιες συγχαρητηρίων είναι οι εκπαιδευτικοί και συνεργάτες πλέον της «ΠΡΟΝΟΗ», η κα Καλαντζή, η κα Μιχαηλίδου, και η κα Τσιρίδου, που συνοδεύουν τα παιδιά και τα περιβάλλουν με αγάπη και το ενδιαφέρον τους. Τα παιδιά τα νιώθουν όλα και καταφέρνουν παρόλες τις δυσκολίες τους να το εκδηλώνουν. Από την Δευτέρα ρωτούν τους εκπαιδευτικούς τους: Πότε θα πάμε στην «ΠΡΟΝΟΗ»; Γιατί άραγε; Γιατί έρχονται και εισπράττουν αγάπη, ενδιαφέρον, δύναμη και πίστη για τον εαυτό τους. Κάτι που όλοι το έχουμε ανάγκη, αλλά αυτά τα παιδιά περισσότερο, και μπορούν να το εκφράζουν αυθόρμητα και πηγαία.

 

Την ομάδα εφήβων συντονίζει η Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Κοινωνική Λειτουργός – Οικογενειακή Σύμβουλος στην «ΠΡΟΝΟΗ»

 

Συγχαρητήρια στην «ΠΡΟΝΟΗ», στους εκπαιδευτικούς, στα στελέχη της «ΠΡΟΝΟΗ» που τόσο καλά ξέρουν να κάνουν την δουλεία τους και ευχαριστίες σε αυτά τα παιδιά που μας διδάσκουν με την ύπαρξη και την συμπεριφορά τους την δύναμη της αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς

 

Δρ. Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη
Ιατρός Μικροβιολόγος
Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Πρόεδρος του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ν. Ηρακλείου Αττικής

 
ΟΜΙΛΙΑ: ο Εκφοβισμός στο χώρο του σχολείου. Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά μας E-mail

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ», σας καλούν στην ομιλία: «ο Εκφοβισμός στο χώρο του σχολείου. Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά μας» που θα πραγματοποιηθεί από την Κοινωνική Λειτουργό – Οικογενειακή Σύμβουλο κ Αλεξάκη Αναστασοπούλου Αρχοντούλα.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18.00 μμ στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δημαρχείου Κηφισιάς, Διονύσου & Μυρσίνης 2, Κηφισιά.

Η παρουσία σας θα τιμήσει την εκδήλωση μας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2108082673
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL