Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Η Φιλοσοφία μας... E-mail
Το κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών "ΠΡΟΝΟΗ" ξεκίνησε την λειτουργία του στον Δήμο Κηφισιάς με σκοπό να αποτελέσει ένα χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και υποστήριξης για την τοπική κοινότητα. Αντιμετωπίζοντας την εξάρτηση σαν ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, στόχος της Πρόληψης είναι να παρέμβει πάνω σε εκείνους τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση εξαρτητικών συμπεριφορών. Κάτω από αυτό το πρίσμα λοιπόν, η Πρόληψη δεν αφορά μόνο τους ειδικούς ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους επαγγελματίες υγείας.

 

Η Πρόληψη είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας: γονείς, δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές, μαθητές, συλλόγους, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, ευαισθητοποιημένους ενήλικες, ΜΜΕ και όλους όσους εμπλέκονται με την ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε την σκληρή πραγματικότητα που προκαλεί άγχος, πόνο, συγκρούσεις και μοναξιά. Όλοι, όμως, μπορούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για να εμψυχώσουμε τους νέους να πιστεύουν στον εαυτό τους, να θέτουν στόχους να βρίσκουν χαρά και νόημα μέσα στις σχέσεις και τη δημιουργία και να ενηλικιωθούν, αναπτύσσοντας τεχνικές προσαρμογής στην πραγματικότητα.

Πρόληψη επομένως, δεν σημαίνει μόνο να ενημερώνομαι για της αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει μια ριψοκίνδυνη συμπεριφορά για την υγεία μου. Πρόληψη σημαίνει να μαθαίνω να στηρίζω, να φροντίζω και να προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους. Πρόληψη σημαίνει να δείχνω κατανόηση και ενδιαφέρον, να μαθαίνω να μοιράζομαι τα συναισθήματα μου και τους φόβους μου.

Το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» είναι ανοιχτό σε όλα τα μέλη της κοινότητας που επιθυμούν να εκφράσουν συναισθήματα και προβληματισμούς τους, και να πάρουν εργαλεία για την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών τους και την ανάπτυξη ουσιαστικότερων σχέσεων με τους άλλους.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
- Είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.
- Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2002.
- Ο ΟΚΑΝΑ έχει αναλάβει την επιστημονική εποπτεία και χρηματοδοτεί το Κέντρο κατά 50%.

ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
- Ο Δήμος Κηφισιάς
- Η Δημοτική Επιχείρηση Αναπτυξιακής Κηφισιάς
- Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κηφισιάς
- Η Νομαρχία Αθηνών