Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: ¨Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ¨ E-mail

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ:

¨Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ¨

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ υλοποίησε στις 08/09/2016 το πρώτο βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο  Σύλλογο Εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Μέσω της διαδικασίας, επιτεύχθηκε  η εκπαίδευση όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, σε αξιολογημένες για την αποτελεσματικότητά τους μεθοδολογικές βιωματικές παρεμβάσεις για τους μαθητές.

Τα θέματα που επεξεργαστήκαμε  ήταν:

-θεωρητική προσέγγιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και της δυναμικής της ομάδας - τάξης

-πρακτικές αντιμετώπισης σε επίπεδο σχολείου και τάξης

-αποσαφήνιση των ρόλων: ¨θύτης¨, ¨θύμα ¨ και ¨παρατηρητή¨ και πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε

-ο ρόλος των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση της σκοπιμότητας συνεργασίας με έμπειρους ειδικός ψυχικής υγείας

- η αξιοποίηση επιστημονικά τεκμηριωμένων μεθοδολογικών παρεμβάσεων

Αμφίπλευρα, χαρήκαμε την υλοποίηση του σεμιναρίου στο χώρο του σχολείου, που οργανώθηκε για πρώτη φορά εκ μέρους μας, και επιπλέον δεσμευτήκαμε για την συνέχιση της πολυετούς συνεργασίας μας.

 

 

 

 

Συντονίστρια της επιμόρφωσης ήταν η κ. Βασιλική Αλεξάκη , Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Κ.Π ¨Προνόη¨.

Την επιμόρφωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ¨Προνόη¨, κ. Αγγελική Πιτίδη – Τριανταφύλλου, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής του Παν/μίου Αθηνών, η οποία συνεχάρη για το ειλικρινές και ακούραστο ενδιαφέρον τους για τους μαθητές τους ,τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Νικόλαο Κούκη , τους Υποδιευθυντές κ. Νικόλαο Φουντά και  κ.  Αγγελική Αγγέλη και όλο το Σύλλογο Εκπαιδευτικών.

Από την πολυετή εμπειρία μας στην υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής ομάδας, αναγνωρίζουμε ως πρότυπη και άξια μίμησης την πρακτική του έμψυχου δυναμικού του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Ευχόμαστε σε όλα τα σχολειά μας, στους μαθητές , στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να έχουν μια δημιουργική και καθημερινά χαρούμενη σχολική χρονιά.