Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ E-mail

Κηφισιά : 3/3/2016«ΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ»


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε Βιωματικό  Εργαστήριο για  την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία. Ο Τίτλος του ήταν: «Εκφοβισμός: Γίνε η αρχή του τέλους»!

Το Εργαστήριο διοργανώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2016 και είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν  20  εκπαιδευτικοί από όλα  τα σχολεία της περιοχής  μας.

Το παραπάνω Εργαστήριο  οργανώθηκε,  προκειμένου να ανταποκριθούμε  στο πάγιο αίτημα των  τελευταίων τριών ετών των σχολείων και του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του  σχολικού εκφοβισμού.

Στο Εργαστήριο οι συμμετέχοντες είχαν  την δυνατότητα  να ενημερωθούν με επιστημονική τεκμηρίωση  για :

  • Τις μορφές εκφοβισμού
  • Τις συνέπειες του εκφοβισμού σε θύτες, θύματα και παρατηρητές
  • Τους παράγοντες κινδύνου και προστασίας του  εκφοβισμού στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινότητα
  • Οδηγίες αντιμετώπισης για εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές , κ.α

 

Σε όλους τους επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς διανεμήθηκε υλικό και μεθοδολογία, προκειμένου να μπορούν να τα αξιοποιήσουν άμεσα στους μαθητές τους.

 

Το εργαστήριο συντονίστηκε από  την κ.  Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγο Υγείας MSc - Ψυχοθεραπεύτρια , Επιστημονικά Υπεύθυνη  του Κέντρου   και  την    κ. Βασιλική  Αλεξάκη -  Κοινωνική Λειτουργό - Ψυχοθεραπεύτρια , Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης  του Κέντρου, ενώ την ευθύνη της οργάνωσής του, την είχε η κ. Ευαγγελία Φρυδά, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας.

 

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη,  το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα ευχαριστούν θερμά  όλους τους εκπαιδευτικούς που διέθεσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για την επιμόρφωση και παραμένουν στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε: