Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ E-mail

Προγράμματα για Γονείς για το έτος 2015-2016

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ,  θα συνεχίσει και για τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016 να εφαρμόζει προγράμματα καθολικής πρόληψης που σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων και την προαγωγή της υγείας τους. Για το σκοπό αυτό, θα οργανώσουμε τα παρακάτω προγράμματα για γονείς:

-Σεμινάρια  για γονείς  με θέμα: «Επικοινωνία στην Οικογένεια». Το σεμινάριο στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ανησυχίες τους με άλλους γονείς, να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν δεξιότητες επικοινωνίας, να στηρίξουν και να υποστηριχτούν μέσα στη δυναμική της ομάδας.

 

-Σεμινάρια  για γονείς  με θέμα: «Ο Θυμός των Παιδιών». Το σεμινάριο αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς σε σχέση με τις ανάγκες και τα συναισθήματα των παιδιών τους και να επεξεργαστούν θέματα όπως υπερπροστασία, αυτονομία, εγκατάλειψη, αυτοπεποίθηση, όρια στα παιδιά.

-Σεμινάρια  για ζευγάρια  γονέων με θέμα: «Επικοινωνία στα ζευγάρια». Το σεμινάριο στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους ζευγάρια να αποκτήσουν δεξιότητες επικοινωνίας, να μάθουν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις συγκρούσεις και να λάβουν υποστήριξη και ανατροφοδότηση από την ομάδα.

-Καινοτόμο πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος για Γονείς Παιδιών και Εφήβων που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα με τίτλο: «Γίνε Παράδειγμα. Κόψε το Κάπνισμα» . Το πρόγραμμα στόχο έχει αφενός, να ενημερώσει  τους γονείς πάνω στους  τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καπνίσματος των παιδιών τους και αφετέρου να τους  παρέχει την βοήθεια που χρειάζεται να κόψουν το κάπνισμα και να διατηρήσουν την διακοπή του μακροπρόθεσμα.

-Ομιλίες για γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις, την αυτοεκτίμηση, την εφηβεία, την σεξουαλικότητα στα παιδιά και τους εφήβους, τον σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο κα.

 

Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στην σχετική φόρμα.

Σύντομα, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων.

Πληροφορίες: Γραμματεία ΚΠ Προνόη 210-8082673 / FAX 210-8082775