Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Καλώς Ήρθατε στην Προνόη!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ, ΙΔΡΥΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
07/05/2015 00:00

 

 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, η Πρόεδρος  κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη», σας καλούν στην εκδήλωση προς τιμή της αείμνηστης Μαίρης Κερασιώτη, ιδρύτριας του Κέντρου Πρόληψης, με την ευκαιρία του Επιστημονικού Απολογισμού του έργου της «Προνόη».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  18  Μαΐου 2015 και ώρα 19.00μμ, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δημαρχείου Κηφισιάς (Βασ. Γκατσόπουλος), Διονύσου & Μυρσίνης 2, Κηφισιά.

  • Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν:

-η κ. Κική Αυγουστάτου, ηθοποιός – σκηνοθέτης

-ο κ. Γιάννης Μελάς, πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς

  • θα τραγουδήσει η κ. Βάσω Ανδρουλακάκη

Στο πιάνο ο κ. Νίκος Ανδουλακάκης

 

Tηλ.επικοινωνίας:2108082673,www.pronoi.org.gr,e-mail:info@pronoi.org.gr

Στο τέλος θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Τελευταία Ενημέρωση ( 07/05/2015 07:45 )
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ: BOYS & GIRLS PLUS PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
30/03/2015 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ  ΟΥΣΙΩΝ  ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ: BOYS & GIRLS PLUS


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, υλοποίησε στις 28/02/2015 το  πιλοτικό  επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πρωτοποριακό  ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: BOYS&GIRLS PLUS για πρώτη φορά στη χώρα μας.

 

Τι είναι το πρόγραμμα BOYS&GIRLS PLUS


Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus, που βασίζεται στην διαδικτυακή σειρά Boys and Girls,  είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων  ουσιών και των επιπτώσεων τους στον εφηβικό πληθυσμό. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 - 19 ετών εντός και εκτός επίσημου σχολικού πλαισίου.

Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νέων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έναν σύνολο καινοτόμων   διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων που θα εμπλέκουν με δημιουργικό τρόπο τους νέους σε ένα υγιή τρόπο ζωής και θα τους ευαισθητοποιούν  στους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

Το πρόγραμμα στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και  συμμετέχουν  σε αυτό 10 φορείς  από 9  χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ( εκπροσωπείται από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»).  Συντονιστής του Προγράμματος είναι το University College Ghent του Βελγίου.

Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα τα νεαρά άτομα θα αναπτύξουν τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν την πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετήσουν μια ανεξάρτητη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να επιτύχουν έναν υγιή τρόπο ζωής.

Η πιλοτική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  οργανώθηκε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Φρυδά Ευαγγελία.

Συνολικά επιμορφωθήκαν 17 εκπαιδευτικοί από τα παρακάτω σχολεία:


3ο ΓΕΛ Κηφισιάς,2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, 2ο Γυμνάσιο  Πεύκης, 6ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας,  1Ο ΓΕΛ Χολαργού, 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 1ο ΓΕΛ Πεύκης, Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγ. Παρασκευής, 5Ο ΓΕΛ Αμαρουσιου,3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου.


Στη παρούσα φάση το BOYS&GIRLS PLUS είναι σε διαδικασία έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν για το BOYS&GIRLS PLUS τα εξής:

-  Είναι καινοτόμο και σύγχρονο

-  Αξιοποιεί το διαδίκτυο ως διαδραστικό μέσο, γεγονός που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τα νεαρά άτομα

-  Επεξεργάζεται σημαντικά θέματα για τους νέους εκτός από τις εξαρτησιογόνες ουσίες  όπως: τις διαφυλικές σχέσεις, τη σεξουαλική αγωγή, τις διατροφικές διαταραχές, το cyberbullying, την ψυχική ανθεκτικότητα,, κ.α

-  Είναι κατανοητό και προσαρμοσμένο στην καθημερινή ζωή των νέων

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κυρίες : Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγο Υγείας MSc, και Συντονίστρια του Προγράμματος για την Ελλάδα και  Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργό, Συ-συντονίστρια του Επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς και μέλος της ελληνικής ομάδας Boys & Girls Plus   ή εναλλακτικά να περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα http://boysandgirlsplus.eu/

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 30/03/2015 09:36 )
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΝΟΗ 5-3-15 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
18/03/2015 00:00

 

Ως εκπαιδευτικοί κρίνουμε ως ιδιαίτερα σημαντική την επαρκή ενημέρωση των μαθητών μας αναφορικά με τους κινδύνους εξάρτησης και εντάσσουμε στις προτεραιότητές μας τις προσπάθειες πρόληψης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων αντίστασης στις αρνητικές πιέσεις. Οι συνέπειες από την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των νέων είναι ιδιαίτερα καταστροφικές.
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας μας να ενημερώσουμε τους μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Αμαρουσίου για υγιείς στάσεις ζωής και συμπεριφορές απέναντι στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, έλαβε χώρα στο χώρο του σχολείου μας ενημέρωση κι εποικοδομητικός διάλογος με τους μαθητές αναφορικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και πιο συγκεκριμένα για το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή υπήρξε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΠΡΟΝΟΗ του δήμου Κηφισιάς. Συγκεκριμένα, η κα Βάσω Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός και επιστημονικό στέλεχος πρόληψης, βασική ομιλήτρια της δράσης, φρόντισε ώστε να επιτευχθεί μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές μας αναφορικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων. Στο τέλος της δράσης τους διένειμε πολύτιμο έντυπο υλικό για την έγκυρη και πληρέστερη πληροφόρησή τους και τους γνωστοποίησε τρόπους και είδος βοήθειας που μπορούν οικειοθελώς να λάβουν από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΠΡΟΝΟΗ που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νέων.

https://3epalamarblog.wordpress.com/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B7-5-3-15/

Τελευταία Ενημέρωση ( 18/03/2015 14:47 )
 
Κηφισιά 9.03.2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
16/03/2015 00:00

Κηφισιά 9.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού».

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’  Αθήνας μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 3.03.2015 με θέμα: «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 6ης Μαρτίου, Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού,   είχε στόχο την ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του ΔΣ του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ», εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, διευθυντές σχολείων της περιοχής, επαγγελματίες ψυχικής υγείας,  εκπαιδευτικοί, γονείς κα.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Ευαγγελία Σιαφαρίκα, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Β’  Αθήνας.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κα Μακαρώνη Σωτηρία, Επιστημονικά Υπεύθυνη  του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» , Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια η οποία παρουσίασε  τις πολύπλευρες δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» για τον Σχολικό Εκφοβισμό. Σημειωτέων ότι το ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» τα τελευταία 3 χρόνια έχει αναπτύξει μια δέσμη ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της σχολικής και ευρείας κοινότητας  στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού το οποίο περιλαμβάνει βραχείες βιωματικές ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου, ομιλίες σε γονείς, επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς κα.

Ακολούθως, η κα Άρτεμις Τσίτσικα, Επ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβική Ιατρικής, Επιστημονική Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β’ Παιδιατρικής Κλινικής, Νοσοκομείου Παίδων Π & Α. Κυριακού, συνδυάζοντας  την πλούσια εμπειρία της Μονάδας  από την δουλειά με εφήβους,  ανέπτυξε σε βάθος το θέμα του Σχολικού & Διαδικτυακού Εκφοβισμού περιγράφοντας την αιτιολογία και τα χαρακτηριστικά του φαινομένου και προτείνοντας  κατευθύνσεις  για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Την ημερίδα πλαισίωσε η Ομάδα Εθελοντών του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ, μοιράζοντας χειροποίητα βραχιολάκια στους συμμετέχοντες, κατά την είσοδό τους με το μήνυμα STOP BULLYING.

Η Επιστημονική Ομάδα του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ απαρτίζεται από την κ. Μακαρώνη Σωτηρία, Ψυχολόγο Υγείας, Επιστημονικά Υπεύθυνη, την κ. Γιαννοπούλου Διονυσία, Κοινωνική Λειτουργό, Αν. Επιστ. Υπεύθυνη, την κ. Αλεξάκη Βασιλική, Κοινωνική Λειτουργό, κ. Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 18/03/2015 14:48 )
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ BULLYING 6.3.2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
20/02/2015 11:38

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ  «ΠΡΟΝΟΗ»

«STOP BULLYING»

 

Οι εθελοντές του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ απαντώντας στο φαινόμενο του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, πραγματοποίησαν κοινοτική δράση Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στην Κοινότητα της  Κηφισιάς. Πιο συγκεκριμένα τις 11.00 το πρωί μέχρι τη 13.00 το μεσημέρι, οι εθελοντές μας επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Κηφισιάς όπου μοίρασαν χειροποίητα βραχιολάκια με το μήνυμα STOP BULLYING, στον Δήμαρχο κ. Θωμάκο, στους Αντιδημάρχους και στους εργαζομένους του Δήμου. Επίσης οι εθελοντές της ΠΡΟΝΟΗ βρέθηκαν την ίδια ώρα στον ΗΣΑΠ, στο Εμπορικό Κέντρο καθώς και στην πλατεία της Κάτω Κηφισιάς, όπου συνέχισαν την δράση τους, ενημερώνοντας το ευρύ κοινό.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 18/03/2015 14:48 )
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL