Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Καλώς Ήρθατε στην Προνόη!
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
02/06/2015 10:15

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ»

Μια συγκινητική, ζεστή, με πολύ ανθρωπιά και συναίσθημα, βραδιά, βίωσε η κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Κηφισιάς, τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015. Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ, με την ευκαιρία του απολογισμού του έργου του, για τη χρονιά 2014-2015, τίμησε την ιδρύτρια του κέντρου, την αείμνηστη Μαίρη Κερασιώτη. Το εξαιρετικό και πολύπλευρο έργο της «ΠΡΟΝΟΗ», το οποίο ανέλυσε και παρουσίασε η Eπιστημονικά Yπεύθυνη του Kέντρου Πρόληψης, κα  Σωτηρία Μακαρώνη,  αξίζει πολλά συγχαρητήρια.

Η τιμητική αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο της Μαίρης Κερασιώτη πραγματοποιήθηκε από τον κο Γιάννη Μελά και την κα Κική Αυγουστάτου. Προλόγισε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κος Γεώργιος Θωμάκος. Αυθόρμητα μίλησαν για τη Μαίρη, παλιοί φίλοι και συνάδελφοι ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος του Κέντρου και Καθηγήτρια της Ιατρικής, κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη. Όλοι εκθείασαν το ήθος, την ευγένεια, την κομψότητα, αλλά κυρίως την δημιουργικότητα της, την αγάπη της για τον πολιτισμό, τη μουσική, το χορό, την τέχνη γενικότερα. Ήταν αυτή η αγάπη, που της έδινε δύναμη και ενέργεια, για να ιδρύει και να υλοποιεί, ακούραστα και αποτελεσματικά, προγράμματα για τα παιδιά, την κοινωνική υπηρεσία, τον Πολιτισμό, όπως τα «Κηφισοπαιχνιδίσματα», τα «Μενάνδρεια», χορωδίες, την «ΠΡΟΝΟΗ» και τόσα άλλα, από τα οποία τα περισσότερα παραμένουν με επιτυχία μέχρι σήμερα.

Επί  τρείς τετραετίες, διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς και τα έργα της και η δουλειά της θα μας τη θυμίζουν για πάντα. Η Μαίρη υπήρξε αγαπημένη και αξέχαστη σύζυγος, μάνα, γιαγιά και φίλη.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με συγκινητικά παλιά τραγούδια, που αγαπούσε τόσο η Μαίρη και τραγουδούσε με τη μελωδική φωνή της και που τραγούδησαν εκείνο το βράδυ οι φίλες της και η κα Βάσω Ανδρουλακάκη,  συνοδευόμενες στο  πιάνο από τον κο Νίκο Ανδρουλακάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του ΔΣ της «ΠΡΟΝΟΗ», εργαζόμενοι από υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί της αείμνηστης Μαίρης Κερασιώτη.

Περισσότερες αναφορές για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 02/06/2015 10:30 )
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΚΗΦΙΣΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
20/05/2015 00:00

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΚΗΦΙΣΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ»

Στις 17 Μαΐου 2015, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ» συμμετείχε, για 10η φορά, στην κοινοτική δράση του Δήμου Κηφισιάς «Τα Κηφισοπαιχνιδίσματα».

Σκοπός της συμμετοχής ήταν η ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, η ενημέρωσή τους για τις δράσεις του Κέντρου και για τα προγράμματα που πραγματοποιούνται, καθώς και η υλοποίηση δημιουργικής δράσης για τα μικρά παιδιά. Οι μικροί επισκέπτες του περιπτέρου του ΚΠ «Προνόη» ζωγράφιζαν γεγονότα ή καταστάσεις που τα κάνουν να νιώθουν χαρά και εν συνεχεία, οι ζωγραφιές τους μετατρέπονταν σε σουπλά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, ο Βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Κουμουτσάκος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Ζαπάντης Σταύρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Καταμετρήθηκαν περίπου 180 γονείς που επισκέφτηκαν το περίπτερο της «Προνόη» και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη του Κέντρου καθώς και τα μέλη του Δικτύου Εθελοντών, ενώ περίπου 250 μικρά παιδιά διασκέδασαν δίνοντας μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας μέσα από τις ζωγραφιές τους και τα καλλιτεχνικά τους δημιουργήματα.

Το Κέντρο «Προνόη» συνεχίζει αδιάκοπα τον αγώνα του στο τομέα της πρόληψης προκειμένου να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας της Κηφισιάς. Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί απευθύνονται σε όλους τους δημότες με έμφαση  τις πληθυσμιακές ομάδες παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών, εκπαιδευτικών και ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

 

 

 

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» κα. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη , το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες στις δράσεις του κέντρου και παραμένουν στη διάθεση τους για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ: 2108082673, email: info@pronoi.org.gr, website: www.pronoi.org.gr.

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 20/05/2015 13:45 )
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
14/05/2015 00:00

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 14/05/2015 07:37 )
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ, ΙΔΡΥΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
07/05/2015 00:00

 

 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, η Πρόεδρος  κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη», σας καλούν στην εκδήλωση προς τιμή της αείμνηστης Μαίρης Κερασιώτη, ιδρύτριας του Κέντρου Πρόληψης, με την ευκαιρία του Επιστημονικού Απολογισμού του έργου της «Προνόη».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  18  Μαΐου 2015 και ώρα 19.00μμ, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δημαρχείου Κηφισιάς (Βασ. Γκατσόπουλος), Διονύσου & Μυρσίνης 2, Κηφισιά.

  • Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν:

-η κ. Κική Αυγουστάτου, ηθοποιός – σκηνοθέτης

-ο κ. Γιάννης Μελάς, πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς

  • θα τραγουδήσει η κ. Βάσω Ανδρουλακάκη

Στο πιάνο ο κ. Νίκος Ανδουλακάκης

 

Tηλ.επικοινωνίας:2108082673,www.pronoi.org.gr,e-mail:info@pronoi.org.gr

Στο τέλος θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Τελευταία Ενημέρωση ( 07/05/2015 07:45 )
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ: BOYS & GIRLS PLUS PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
30/03/2015 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ  ΟΥΣΙΩΝ  ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ: BOYS & GIRLS PLUS


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, υλοποίησε στις 28/02/2015 το  πιλοτικό  επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πρωτοποριακό  ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: BOYS&GIRLS PLUS για πρώτη φορά στη χώρα μας.

 

Τι είναι το πρόγραμμα BOYS&GIRLS PLUS


Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus, που βασίζεται στην διαδικτυακή σειρά Boys and Girls,  είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων  ουσιών και των επιπτώσεων τους στον εφηβικό πληθυσμό. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 - 19 ετών εντός και εκτός επίσημου σχολικού πλαισίου.

Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νέων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έναν σύνολο καινοτόμων   διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων που θα εμπλέκουν με δημιουργικό τρόπο τους νέους σε ένα υγιή τρόπο ζωής και θα τους ευαισθητοποιούν  στους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

Το πρόγραμμα στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και  συμμετέχουν  σε αυτό 10 φορείς  από 9  χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ( εκπροσωπείται από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»).  Συντονιστής του Προγράμματος είναι το University College Ghent του Βελγίου.

Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα τα νεαρά άτομα θα αναπτύξουν τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν την πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετήσουν μια ανεξάρτητη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να επιτύχουν έναν υγιή τρόπο ζωής.

Η πιλοτική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  οργανώθηκε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Φρυδά Ευαγγελία.

Συνολικά επιμορφωθήκαν 17 εκπαιδευτικοί από τα παρακάτω σχολεία:


3ο ΓΕΛ Κηφισιάς,2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, 2ο Γυμνάσιο  Πεύκης, 6ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας,  1Ο ΓΕΛ Χολαργού, 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 1ο ΓΕΛ Πεύκης, Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγ. Παρασκευής, 5Ο ΓΕΛ Αμαρουσιου,3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου.


Στη παρούσα φάση το BOYS&GIRLS PLUS είναι σε διαδικασία έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν για το BOYS&GIRLS PLUS τα εξής:

-  Είναι καινοτόμο και σύγχρονο

-  Αξιοποιεί το διαδίκτυο ως διαδραστικό μέσο, γεγονός που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τα νεαρά άτομα

-  Επεξεργάζεται σημαντικά θέματα για τους νέους εκτός από τις εξαρτησιογόνες ουσίες  όπως: τις διαφυλικές σχέσεις, τη σεξουαλική αγωγή, τις διατροφικές διαταραχές, το cyberbullying, την ψυχική ανθεκτικότητα,, κ.α

-  Είναι κατανοητό και προσαρμοσμένο στην καθημερινή ζωή των νέων

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κυρίες : Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγο Υγείας MSc, και Συντονίστρια του Προγράμματος για την Ελλάδα και  Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργό, Συ-συντονίστρια του Επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς και μέλος της ελληνικής ομάδας Boys & Girls Plus   ή εναλλακτικά να περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα http://boysandgirlsplus.eu/

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 30/03/2015 09:36 )
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL