Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Καλώς Ήρθατε στην Προνόη!
Κηφισιά 9.03.2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
16/03/2015 00:00

Κηφισιά 9.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού».

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’  Αθήνας μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 3.03.2015 με θέμα: «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 6ης Μαρτίου, Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού,   είχε στόχο την ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του ΔΣ του ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ», εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, διευθυντές σχολείων της περιοχής, επαγγελματίες ψυχικής υγείας,  εκπαιδευτικοί, γονείς κα.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Ευαγγελία Σιαφαρίκα, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Β’  Αθήνας.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κα Μακαρώνη Σωτηρία, Επιστημονικά Υπεύθυνη  του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» , Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια η οποία παρουσίασε  τις πολύπλευρες δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» για τον Σχολικό Εκφοβισμό. Σημειωτέων ότι το ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» τα τελευταία 3 χρόνια έχει αναπτύξει μια δέσμη ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της σχολικής και ευρείας κοινότητας  στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού το οποίο περιλαμβάνει βραχείες βιωματικές ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου, ομιλίες σε γονείς, επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς κα.

Ακολούθως, η κα Άρτεμις Τσίτσικα, Επ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβική Ιατρικής, Επιστημονική Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β’ Παιδιατρικής Κλινικής, Νοσοκομείου Παίδων Π & Α. Κυριακού, συνδυάζοντας  την πλούσια εμπειρία της Μονάδας  από την δουλειά με εφήβους,  ανέπτυξε σε βάθος το θέμα του Σχολικού & Διαδικτυακού Εκφοβισμού περιγράφοντας την αιτιολογία και τα χαρακτηριστικά του φαινομένου και προτείνοντας  κατευθύνσεις  για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Την ημερίδα πλαισίωσε η Ομάδα Εθελοντών του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ, μοιράζοντας χειροποίητα βραχιολάκια στους συμμετέχοντες, κατά την είσοδό τους με το μήνυμα STOP BULLYING.

Η Επιστημονική Ομάδα του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ απαρτίζεται από την κ. Μακαρώνη Σωτηρία, Ψυχολόγο Υγείας, Επιστημονικά Υπεύθυνη, την κ. Γιαννοπούλου Διονυσία, Κοινωνική Λειτουργό, Αν. Επιστ. Υπεύθυνη, την κ. Αλεξάκη Βασιλική, Κοινωνική Λειτουργό, κ. Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε:

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 18/03/2015 14:48 )
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ BULLYING 6.3.2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
20/02/2015 11:38

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ  «ΠΡΟΝΟΗ»

«STOP BULLYING»

 

Οι εθελοντές του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ απαντώντας στο φαινόμενο του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, πραγματοποίησαν κοινοτική δράση Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στην Κοινότητα της  Κηφισιάς. Πιο συγκεκριμένα τις 11.00 το πρωί μέχρι τη 13.00 το μεσημέρι, οι εθελοντές μας επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Κηφισιάς όπου μοίρασαν χειροποίητα βραχιολάκια με το μήνυμα STOP BULLYING, στον Δήμαρχο κ. Θωμάκο, στους Αντιδημάρχους και στους εργαζομένους του Δήμου. Επίσης οι εθελοντές της ΠΡΟΝΟΗ βρέθηκαν την ίδια ώρα στον ΗΣΑΠ, στο Εμπορικό Κέντρο καθώς και στην πλατεία της Κάτω Κηφισιάς, όπου συνέχισαν την δράση τους, ενημερώνοντας το ευρύ κοινό.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 18/03/2015 14:48 )
 
Ημερίδα για την Πρόληψη του Σχολικού Εκφοβισμού PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
20/02/2015 11:38

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

17:45 Προσέλευση

18:00-18:15: Χαιρετισμοί

κος Γιώργος Θωμάκος , Δήμαρχος Κηφισιάς

κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη,  Πρόεδρος Κ.Π   «Προνόη»

Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών        
κα Ευαγγελία Σιαφαρίκα, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης

Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Β’  Αθήνας

κα Ευαγγελία Φρυδά, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας

18:15- 19:00:  Εισηγήσεις

18:15-18:30 «Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» για τον Σχολικό Εκφοβισμό»

Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια

Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ

18:30-19:00 «Σχολικός & Διαδικτυακός Εκφοβισμός: Πρόληψη και Αντιμετώπιση του φαινομένου».

Άρτεμις Τσίτσικα, Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής,  Επιστημονική Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Π & Α. Κυριακού

19:00- 20:00  Συζήτηση με το κοινό

Τελευταία Ενημέρωση ( 18/03/2015 14:48 )
 
Ημερίδα για την Πρόληψη του Σχολικού Εκφοβισμού PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
20/02/2015 11:38

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ  «ΠΡΟΝΟΗ»

«STOP BULLYING»

 

Οι εθελοντές του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ απαντώντας στο φαινόμενο του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, θα πραγματοποιήσουν μια κοινοτική δράση Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στην Κηφισιά. Από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 13.00 το μεσημέρι, οι εθελοντές μας θα βρίσκονται σε Κεντρικά σημεία της Κηφισιάς ( ΗΣΑΠ, Εμπορικό Κέντρο), καθώς και στο Δημαρχείο, όπου θα μοιράζουν χειροποίητα βραχιολάκια  με το μήνυμα «STOP BULLYING» σε κάθε περαστικό, με στόχο να συμβάλλουμε  όλοι με την στάση μας  στον περιορισμό αυτού του φαινομένου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2108082673,

κα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Αρχοντούλα , Υπεύθυνη Δικτύου Εθελοντών του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ.

Τελευταία Ενημέρωση ( 18/03/2015 14:49 )
 
Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
20/02/2015 11:38

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00-20:30 στο  Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, Μυρσίνης 2 & Διονύσου,  Κηφισιά σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού»

Η ημερίδα που θα απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο εντάσσεται στις δράσεις του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» του Υπουργείου Παιδείας.

Φορείς Διοργάνωσης:

-Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς –ΟΚΑΝΑ &

-Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’  Αθήνας μέσω των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας

 

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL