Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ»



 ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Καλώς Ήρθατε στην Προνόη!
«Βάλε Στοπ στο Κάπνισμα!» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
13/10/2015 05:54

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                   

ΕΝΑΡΞΗ προγράμματος

«Βάλε Στοπ στο Κάπνισμα!»


ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ

Νέα απογευματινή Ομάδα-Νοέμβριος 2015

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς με μεγάλη χαρά διοργανώνει  ακόμη ένα ομαδικό πρόγραμμα του για όσους επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα  που μέσω ψυχολογικής υποστήριξης θα ενισχύει τους συμμετέχοντες στην απόφαση τους να διακόψουν το κάπνισμα και θα τους παρέχει την βοήθεια που χρειάζονται προκειμένου να διατηρήσουν την διακοπή καπνίσματος μακροπρόθεσμα.

Διάρκεια : Η  ομάδα υποστήριξης για την διακοπή του καπνίσματος έχει διάρκεια  9 δίωρες συναντήσεις. Πριν την έναρξη της ομάδας θα προηγηθεί μία ατομική συνάντηση με το κάθε μέλος και  την συντονίστρια της ομάδας, προκειμένου να γίνει λήψη ιστορικού και εκείνος/η  να ενημερωθεί αναλυτικότερα για τους σκοπούς και το πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.

Αριθμός μελών: Ο μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων που προβλέπεται για την ομάδα είναι  14  άτομα.  Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για αυτό δηλώστε άμεσα συμμετοχή!

Τόπος διεξαγωγής προγραμμάτων:  στον νέο  χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Δήλου 10, Κηφισιά

Έναρξη : Δευτέρα 9 Νοεβρίου 2015 και ώρα 18:00-20:00. Οι συναντήσεις της ομάδας  θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα  την παραπάνω ώρα.

Κόστος συμμετοχής στην ομάδα: Δωρεάν

Πληροφορίες-δήλωση συμμετοχών: Μέχρι τις  2 Nοεμβρίου 2015 Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» καθημερινά 8:30-15:30 στο 210.8082673 Δευτέρα-Τετάρτη  8:00-20:00 ή μέσω e-mail:info@pronoi.org.gr

Πληροφορίες  : Σωτηρία Μακαρώνη , Ψυχολόγος Υγείας MSc – Ψυχοθεραπεύτρια

Αν το έχετε ήδη αποφασίσει  ή ακόμα και αν απλά θέλετε να λάβετε πληροφόρηση για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε, εσείς ή κάποιος γνωστός σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Τελευταία Ενημέρωση ( 13/10/2015 08:25 )
 
Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα : « ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
08/10/2015 00:00

Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα : « ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» από την «ΠΡΟΝΟΗ»

Στο εργαστήρι, οι γονείς μαθαίνουν:

  1. Να εκφράζουν τους κοινούς φόβους, τις αγωνίες και τις ενοχές σχετικά με την επικοινωνία τους με τα παιδιά.
  2. Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους.
  3. Να μάθουν τα παιδιά τους να «στηρίζονται στα πόδια τους» ξεκινώντας από την ενίσχυση της δικής τους αυτοεκτίμησης.
  4. Να μάθουν να αναγνωρίζουν, να επεξεργάζονται και να επιτρέπουν να εκφράζονται συναισθήματα μέσα στην οικογένεια.
  5. Να μάθουν να θέτουν όρια και να επιλύουν συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.
  6. Να ευαισθητοποιηθούν για μύθους και αλήθειες που αφορούν τη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών και τα αίτια της εξάρτησης απ' αυτές.
  7. Να μάθουν τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας ώστε να αποτελέσει η οικογένεια πηγή ασφάλειας, αποδοχής, υποστήριξης και αγάπης για τα μέλη της.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ : κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος – Σύμβουλος Ζεύγους.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τέλος Οκτωβρίου στην φόρμα ή στο τηλ. 210-8082673 καθημερινά 800-1500 .Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Τελευταία Ενημέρωση ( 08/10/2015 10:17 )
 
anakoinwsn PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
08/10/2015 07:27

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :


Σας ενημερώνουμε για την αλλαγή του χώρου μας.


Η νέα μας διεύθυνση είναι ΔΗΛΟΥ 10 14562 ΚΗΦΙΣΙΑ

Τελευταία Ενημέρωση ( 09/10/2015 06:46 )
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
10/09/2015 00:00

Προγράμματα για Γονείς για το έτος 2015-2016

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ,  θα συνεχίσει και για τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016 να εφαρμόζει προγράμματα καθολικής πρόληψης που σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων και την προαγωγή της υγείας τους. Για το σκοπό αυτό, θα οργανώσουμε τα παρακάτω προγράμματα για γονείς:

-Σεμινάρια  για γονείς  με θέμα: «Επικοινωνία στην Οικογένεια». Το σεμινάριο στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ανησυχίες τους με άλλους γονείς, να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν δεξιότητες επικοινωνίας, να στηρίξουν και να υποστηριχτούν μέσα στη δυναμική της ομάδας.

 

-Σεμινάρια  για γονείς  με θέμα: «Ο Θυμός των Παιδιών». Το σεμινάριο αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς σε σχέση με τις ανάγκες και τα συναισθήματα των παιδιών τους και να επεξεργαστούν θέματα όπως υπερπροστασία, αυτονομία, εγκατάλειψη, αυτοπεποίθηση, όρια στα παιδιά.

-Σεμινάρια  για ζευγάρια  γονέων με θέμα: «Επικοινωνία στα ζευγάρια». Το σεμινάριο στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους ζευγάρια να αποκτήσουν δεξιότητες επικοινωνίας, να μάθουν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις συγκρούσεις και να λάβουν υποστήριξη και ανατροφοδότηση από την ομάδα.

-Καινοτόμο πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος για Γονείς Παιδιών και Εφήβων που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα με τίτλο: «Γίνε Παράδειγμα. Κόψε το Κάπνισμα» . Το πρόγραμμα στόχο έχει αφενός, να ενημερώσει  τους γονείς πάνω στους  τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καπνίσματος των παιδιών τους και αφετέρου να τους  παρέχει την βοήθεια που χρειάζεται να κόψουν το κάπνισμα και να διατηρήσουν την διακοπή του μακροπρόθεσμα.

-Ομιλίες για γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις, την αυτοεκτίμηση, την εφηβεία, την σεξουαλικότητα στα παιδιά και τους εφήβους, τον σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο κα.

 

Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στην σχετική φόρμα.

Σύντομα, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων.

Πληροφορίες: Γραμματεία ΚΠ Προνόη 210-8082673 / FAX 210-8082775

Τελευταία Ενημέρωση ( 29/09/2015 12:25 )
 
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
09/07/2015 00:00

Πάτρα, 6 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, δεκαεπτά μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης συναντήθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να καθορίσουν το περιεχόμενο της Πανελλήνιας Συνάντησης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί 15-18 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα.

Εκπρόσωποι φορέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας όπως, Κοζάνη, Κρήτη, Ηγουμενίτσα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Πάτρα, Κυκλάδες αλλά και την Αθήνα, αντιστεκόμενοι στο φόβο, την ανασφάλεια και τις αντικειμενικές δυσκολίες των ημερών έδωσαν μέσα από τη στάση τους πραγματικό νόημα στον τίτλο της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης  «Πρόληψη… η ζωή μας αύριο». Ένα μήνυμα που επιλέχθηκε με τη προσδοκία να αναδείξει τις δυνάμεις της πρόληψης. Τη δύναμη να ονειρεύεσαι και να δημιουργείς συνθήκες πραγμάτωσης των ονείρων σου και τη δυνατότητα της πρόληψης να παρεμβαίνει στις αιτίες του μέλλοντος μετασχηματίζοντας τις νέες συνθήκες σε ευκαιρίες επανανοηματοδότησης σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης (Π.Δ.Φ.Π) από το 1993 που ιδρύθηκε αποτελεί ένα χώρο διαλόγου που συνδέει τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων (επαγγελματίες και εθελοντές) μέσα από το βίωμα των αρχών και αξιών της. Θεωρούμε συμβολικό το γεγονός ότι αυτή την ιστορική στιγμή για τη χώρα μας ένα από τα πιο δυναμικά και ενεργά μέρη της ελληνικής κοινωνίας όπως είναι οι φορείς πρόληψης των εξαρτήσεων με όραμα και πίστη στις δυνάμεις της αγάπης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της δέσμευσης που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή, συναντήθηκαν ευελπιστώντας ότι συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στη διαμόρφωση συνθηκών συνέχειας και εξέλιξης για την κοινωνία μας. Τη 10η Πανελλήνια Συνάντηση διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία».

Το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Ε. Καφετζόπουλο κατά την οποία ενημερώθηκε για το Πανελλήνιο Δίκτυο και τη διοργάνωση της 10η Πανελλήνιας Συνάντησης. Ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον που εξέφρασε για το Δίκτυο και το ρόλο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια στην πρόληψη καθώς και τη δέσμευση του ιδίου να συμβάλλει στις εργασίες της Πανελλήνιας Συνάντησης τόσο μέσα από το θεσμικό του ρόλο όσο και μέσα από την επιστημονική του ιδιότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με την 10η Πανελλήνια Συνάντηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Π.Δ.Φ.Π www.diktyo.org.gr και της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης www.10thpanhellenic-ioannina.gr

Τελευταία Ενημέρωση ( 20/07/2015 14:42 )
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL