Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Καλώς Ήρθατε στην Προνόη!
Συμμετοχή της ΠΡΟΝΟΗ στο Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε μία ολομέλεια σταθμό στο Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
26/10/2016 07:29

Συμμετοχή της ΠΡΟΝΟΗ στο  Πανελλήνιο Δίκτυο  Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε μία ολομέλεια σταθμό στο Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου.

Τα συμπεράσματα της τακτικής ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου θα μπορούσε ίσως να  συνοψιστεί στην παρακάτω φράση:

Η πρόληψη παλιό σκαρί με νέα πανιά σε περίεργους καιρούς και σε ταραγμένες θάλασσες, συνεχίζει να ταξιδεύει…

Το Πανελλήνιο Δίκτυο συγκροτήθηκε το 1993 ως μία πρωτοβουλία των πρώτων φορέων πρόληψης στη χώρα μας και από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει να λειτουργεί με τη συμμετοχή όλων των αναγνωρισμένων φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, όπως: Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τα Κέντρα Πρόληψης, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), Κέντρο Ενημέρωσης και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α Κύπρου κ.ά. Αποτελεί ένα ζωντανό χώρο διαλόγου, συνεργασίας και ανάπτυξης για όλους όσους λειτουργούν στο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, εθελοντών και επαγγελματιών. Βασικός στόχος του Δικτύου είναι η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, της εμπειρίας αλλά και των αρχών και αξόνων της πρόληψης σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο προωθώντας έτσι τόσο την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των μελών όσο και την ανάπτυξη της Υπόθεσης της Πρόληψης μέσα από τη διάδοση καλών πρακτικών, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και συνεργασιών και την επεξεργασία συνθετικών προτάσεων χρήσιμων για τα μέλη και όλους τους ενδιαφερόμενους

Στην συνάντηση του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Οκτωβρίου συμμετείχαν 50 άτομα, εκπρόσωποι 26 φορέων πρόληψης από όλη την  Ελλάδα και την Κύπρο. Το βασικό θέμα της ολομέλειας ήταν η ανάδειξη των σημερινών αναγκών και προκλήσεων που απασχολούν τους φορείς πρόληψης και συνδέονται με την εξέλιξη των παρεμβάσεων πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας. Επίσης κατά τη διάρκεια των εργασιών προσδιορίστηκε η βασική θεματολογία της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης που πρόκειται να πραγματοποιήσει το Δίκτυο σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας» Κυκλάδων τον Οκτώβρη του 2017.   Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την ολομέλεια απασχόλησαν τα ακόλουθα θέματα: η ανθεκτικότητα των ανθρώπων της πρόληψης καθώς λόγω της κρίσης βιώνουν έντονα πιεστικές συνθήκες εξαιτίας των αυξημένων και πολύ διαφορετικών αιτημάτων που δέχονται από την κοινότητα. Μέσα σε αυτή τη ρευστότητα νιώθουν αγωνία κατά πόσο μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να είναι αποτελεσματικοί στη δράση τους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η κατάσταση αποτελεί και μία θετική πρόκληση για αναζωογόνηση και ανάδειξη νέων ευκαιριών και πεδίων παρέμβασης.  Οι δεδομένες συνθήκες απαιτούν αυξημένη εσωτερική συγκρότηση από τους φορείς, καλύτερο κεντρικό σχεδιασμό, ερευνητικά δεδομένα για τις νέες ανάγκες, ανάδειξη και αξιοποίηση νέων εργαλείων, καλύτερο συντονισμό μεταξύ των φορέων, άνοιγμα σε νέες μορφές συνεργασίας και δικτυώσεων για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως το προσφυγικό, οι νέες μορφές εξάρτησης κλπ, οριοθέτηση, ανάγκη εποπτείας αλλά και επαρκούς στελέχωσης των φορέων. Τέλος, αναγνωρίστηκε ότι οι παρεμβάσεις των φορέων πρόληψης έχουν εκείνο το φιλοσοφικό υπόβαθρο, αρχές και αξίες που μπορούν να απαντήσουν με τεκμηριωμένο επιστημονικά τρόπο στις νέες ανάγκες, ενώ οι συνεργασίες που έχουν χτιστεί και μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω στις τοπικές κοινότητες είναι η μόνη δυναμική απάντηση  σε όλο αυτό που βιώνουμε. Το αποτέλεσμα ήταν αναζωογονητικό για όλους όσους συμμετείχαν στις εργασίες καθώς έθρεψε την καρδιά με συγκίνηση, το νου με νέες ιδέες και προβληματισμό και τις αισθήσεις μας με στοιχεία πολιτισμικά και πολιτιστικά μέσα από την  φιλοξενία μας στους χώρους του Συλλόγου Κρητών Δήμου Ζωγράφου και του Μουσείου Γουναρόπουλου.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ» συμμετέχει ενεργά 10 χρόνια στο Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης ενώ από το 2013 είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής , με εκπρόσωπο την Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Κοινωνική Λειτουργό – Ψυχοθεραπεύτρια – Στέλεχος Πρόληψης .

 
ΝΕΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ¨ΠΡΟΝΟΗ¨ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
24/10/2016 06:57

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΕΣ  ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΑΔΕΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ  ¨ΠΡΟΝΟΗ¨

 

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  του Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «Προνόη», σας προσκαλεί στις δωρεάν ομάδες γονέων που θα ξεκινήσουν  στο άμεσο χρονικό διάστημα. Οι ομάδες θα είναι  βιωματικές , γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν  την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν  προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των  σεμιναρίων.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν δυο ομάδες γονέων στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» ,Δήλου 10,στην Κηφισιά.

Η πρώτη ομάδα έχει θέμα την «Επικοινωνία στην Οικογένεια» και στοχεύει στην ενίσχυση και στην εμψύχωση του γονεϊκού ρόλου. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε γονεϊκές δεξιότητες, όπως είναι η διαχείριση των συγκρούσεων, η διαχείριση των συναισθημάτων, κ.α  Η ομάδα  θα πραγματοποιηθεί  σε  12 συναντήσεις, με δυο δυνατότητες επιλογής: α)  κάθε Δευτέρα 10:30-12:30 και β)  κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 και θα  ξεκινήσουν την Δευτέρα  31/10 και την Τετάρτη 2/11/2016.

Συντονίστρια της ομάδας είναι η κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος-Σύμβουλος Ζεύγους.

Η δεύτερη ομάδα έχει θέμα τις «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού-Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού» και στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των γονέων και στην εκπαίδευση σε τεχνικές πρόληψης κακοποιητικών συμπεριφορών, όπως είναι η λεκτική βία, η σωματική βία, κ.α .  Η ομάδα «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού-Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού» θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9/11/2016 και ώρα 10:00-12:00 και θα πραγματοποιηθεί  σε  12 συναντήσεις.

Συντονίστρια της ομάδας είναι η κα Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους.

Και στις δυο ομάδες οι συμμετέχοντες θα  έχουν την  δυνατότητα να ενημερωθούν με επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις,  αποσαφηνίζοντας  μύθους και  επιβεβαιώνοντας τις αλήθειες  για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις ομάδες, δηλώστε άμεσα το ενδιαφέρον σας, καθότι υπάρχουν λίγες ακόμη διαθέσιμες θέσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής: στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr ή στο τηλέφωνο 2108082673.

 
ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
06/10/2016 00:00

ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση ( 06/10/2016 13:46 )
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
26/09/2016 00:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ “BOYS & GIRLS PLUS”

Τελευταία Ενημέρωση ( 26/09/2016 20:50 )
 
ΑΙΤΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
21/09/2016 08:41

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 

 

Ονοματεπώνυμο:

 

 

Διεύθυνση:

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

 

Ηλικία παιδιών:

 

 

Εχετε παρακολουθήσει ξανά ομάδα γονέων στην Προνόη;

Όχι_________________________________________

Αν Ναιποιά ομάδα;______________________

e-mail:

Επαγγελματική ιδιότητα

Πηγή πληροφόρησης για την ομάδα:

Ημερομηνία:

Τελευταία Ενημέρωση ( 21/09/2016 08:43 )
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL